Ofensă: Ministrul sportului ţine palma şefei TVR în scandalul Jocurilor Europene de la Minsk

Bogdan Matei, ministrul tineretului şi sportului, stipendiat cu această demnitate de către PSD Vâlcea, dovedeşte că nu înţelege mare lucru despre cum trebuie transmisă publicului o competiţie sportivă de anvergură. Acesta dă un răspuns halucinant în scandalul din TVR privind Jocurile Europene de la Minsk, unde şefa postului public de televiziune, Doina Gradea, a apărut în poze alături de delegaţia oficială, în timp ce evenimentul este acoperit de comentatorii sportivi ai acestui canal media din studiourile de la Bucureşti. La Jocurile Europene de la Minsk participă 123 de sportivi români.

0

Aflat duminică la Vaideeni, la festivalul Învârtita Dorului, ministrul Bogdan Matei (foto dreapta) a fost întrebat de către jurnaliştii „Indiscret în Oltenia” cum comentează prezenţa Doinei Gradea la Minsk, care mai şi epatează în poze, în timp ce jurnaliştii acestui post plătit din banii românilor acoperă peste 100 de ore de transmisie de la Bucureşti, deşi ar fi trebui să se afle la faţa locului.

„Dacă doamna Gradea a avut invitaţie, de ce să nu participe?”

Deşi chiar el postase aceste poze pe facebook, ministrul Matei se miră: „Cum, am apărut şi eu în pozele acelea? Păi se putea să nu apar? Dacă doamna Gradea a avut invitaţie, de ce să nu participe?” Nu ştiam că nu a fost nimeni de la TVR, credeam că a fost, mi-a luat mie o fată interviu”. Apoi dă un telefon: „Fata aia care mi-a luat interviu nu era de la TVR? Deci nu era, se mutase la alt post”, se dumireşte Matei. La final, ne întoarcem de unde am pornit: „Dar, repet, dacă doamna Gradea a avut invitaţie, era dreptul ei să fie acolo.”

Reputaţi jurnalişti din TVR critică această „ruşine uriaşă”

Reputaţi jurnalişti ai TVR au luat atitudine faţă de această situaţie: „O ruşine uriaşă. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator! Totul se face din studio. Suntem însă reprezentaţi la nivel înalt, normal, sunt peste 100 de ore de transmisiuni în direct. Era mare nevoie de aşa ceva. Am auzit că acum îşi caută kimono pentru Tokyo”, a reacţionat pe reţeaua socială unul dintre jurnaliştii departamentului de sport, Narcis Şelaru, după ce Doina Gradea a apărut în fotografii postate de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Jurnalistul Adelin Petrişor a intervenit şi el, reluând mesajul colegului său. „Da, reporterii comentează de acasă. Ce dreaq să caute ei pe teren, mai ales când terenul e peste hotare? Acolo merg şefii ăia mari după cum vedem în pozele de la minister. Lipseşte martie din post? Nu prea. A fost şi la Eurovision. P.S. Cu mine-n Afganistan, Kosovo sau pe la diverse exerciţii militare nu a venit. Aşa sunt eu mai norocos”, a scris acesta pe Facebook.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ