Deputatul Daniela Oteşanu: „S-a aprobat schema de ajutor de minimis pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare”

Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare şi balneo-climatice a fost adoptat de Guvern, informează deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu.

0

Potrivit parlamentarului social-democrat, prin acest program se poate acorda fiecărui beneficiar o alocare financiară nerambursabilă de maximum 200.000 de euro. „Cu un buget anual maxim de peste 617 milioane lei, proiectul adoptat prin Hotărâre vizează printre altele încurajarea operatorilor economici de a investi în unităţile medico-balneare şi de recuperare, crearea de noi locuri de muncă sau calificarea şi profesionalizarea personalului ce activează în domeniu. Prin program, se poate acorda fiecărui beneficiar o alocare financiară nerambursabilă de maximum 200.000 de euro, reprezentând maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, fără TVA, aferente proiectului, iar schema de ajutor este valabilă până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii până la 31 decembrie 2022. Acest program va genera astfel creştere economică prin dezvoltarea localităţilor în care se vor implementa proiecte, va spori numărul turiştilor atraşi în zonele modernizate şi suntem convinşi că va avea un impact foarte bun şi asupra sănătăţii tuturor celor care vor alege să beneficieze de resursele balneare naturale de care dispune România: ape minerale, nămolurile terapeutice şi inclusiv tehnicienii români”, a declarat deputatul Daniela Oteşanu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ