„Aşa cum am promis în declaraţiile mele anterioare, voi continua să prezint lunar realizările României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Azi o să vă prezint câteva idei despre motto-ul Preşedinţiei noastre, respectiv «Coeziunea, o valoare comună europeană».
Din această perspectivă, miniştrii Guvernului Dăncilă s-au implicat în continuare pentru susţinerea politicilor europene tradiţionale – Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, ambele cu impact major în reducerea decalajelor de dezvoltare şi asigurarea convergenţei economice şi sociale.
România a reuşit, împreună cu Parlamentul European şi Comisia Europeană, finalizarea negocierilor privind propunerea de regulament referitoare la plăţile directe şi sprijinul pentru dezvoltare rurală pentru anii 2019-2020.
S-a urmărit un cadru legislativ care să vină în sprijinul statelor membre, în vederea pregătirii la timp a punerii în aplicare a viitoarei politici agricole comune şi pentru a se asigura o trecere uşoară în următoarea perioadă de programare.
Mai mult, acordul privind setul de norme privind practicile comerciale neloiale va asigura protecţia tuturor agricultorilor din Uniunea Europeană şi a întreprinderilor europene agroalimentare.
De asemenea, România a acordat atenţie dimensiunii externe a politicii comune în domeniul pescuitului, continuând demersurile privind definitivarea planurilor de gestionare multianuale şi obţinând, cu sprijinul codecidenţilor, acordul politic asupra mai multor dosare.
Rezultate concrete s-au obţinut şi în domeniul siguranţei alimentare, în cadrul pieţei interne. Din această perspectivă, acordul politic cu Parlamentul European pe marginea propunerii regulamentului referitor la Legea generală a alimentelor va creşte încrederea cetăţenilor în cadrul de reglementare al Uniunii în materie de siguranţă alimentară.
Practic, cetăţenii vor avea acces mai facil la informaţii referitoare la siguranţa alimentară.
S-a reuşit un dialog deschis cu toţi partenerii europeni şi un ataşament puternic al Guvernului României faţă de proiectul european”, a precizat deputatul vâlcean.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ