„Vâlcea, cel mai frumos județ din România”, marcă înregistrată la OSIM

0

Vâlcea a devenit primul județ din țară care și-a înregistrat marca la Oficiul de Stat pentru Invenţi şi Mărci(OSIM). La solicitarea preşedintelui Constantin Rădulescu, OSIM a eliberat Consiliului Judeţean Vâlcea, în temeiul Legii nr.84/199, certificatul de înregistrare a mărcii „Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România”. Certificatul, cu nr. 159313, are o durată de protecţie a mărcii de zece ani, cu posibilitatea de reînnoire la expirarea acestui termen.

Sintagma a fost preluată de la jurnalistul Liviu Popescu
„Am sunat astăzi, cu mare plăcere, un coleg din presă care, în urmă cu nişte ani, mă inspirase, prin articolele sale, cu privire la o sintagmă pe care, iată, am transformat-o în marcă înregistrată. Mulţumesc, dragă Liviu Popescu!
Am preluat sintagma „Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România” cu entuziasm şi am folosit-o, peste tot pe unde am umblat, cu toată dragostea pentru Vâlcea, pentru aceste meleaguri fabuloase, dar şi pentru vâlceni. Poate că acest entuziasm al meu vine şi de undeva din copilăria petrecută pe valea şi în lunca Topologului. Zăvoiul Topologului, dealul, râul, cu mrenele sale, cu locurile de scăldat, bunicii mei, icoane sfinte, şipărinţii mei, alături de copiii din Corbii din Vale – comuna Nicolae Bălcescu mi-au fost grădiniţăşi sprijin pentru primii paşi în viaţăşi îi voi păstra în suflet cât voi fi pe acest pământ. Oriunde merg în acest judeţ, văd frumuseţe, dar şi provocări pentru modernizarea lui şi pentru ceea ce se cheamă a ţine pasul cu vremurile.
Astăzi, spun din tot sufletul că Îi mulţumesc Lui Dumnezeu pentru această veste extraordinară, fiindcă am simţit că, pe tot acest drum al meu şi al colegilor care m-au ajutat în acest demers al obţinerii mărcii, m-au urmărit şi vorbele ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului: «Vâlcea este judeţul unde Dumnezeu a pus degetul Său! »”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ