Parcarea cu plată ar putea fi instituită în zona centrală, într-o nouă formă, de la sfârșitul acestei luni
Edilii craioveni cheltuie 100.000 de euro ca să adune mărunțiș prin parcări

După prin SMS, craioveni posesori de mașini vor putea plăti și cu cardul contactless sau, în dulcele stil clasic, cu monede de 50 de bani pentru privilegiul de a-și parca mașina în spațiile taxate de primărie. Edilii au început deja procedura pentru cumpărarea parcometrelor necesare. Vestea proastă e că numărul locurilor de parcare cu plată va crește exponențial în perioada următoare. Edilii au dat comandă pentru 14 parcometre, un număr d etrei ori mai mare decât cel al parcărilor cu plată amenajate în momentul de față.

0

Municipalitatea craioveană a demarat procedura de achiziție publică pentru „achiziție parcometre cu alimentare solara și sistem de administrare”, în urmă cu câteva zile, optând pentru varianta simplificată a procedurii, cu finalizare rapidă, oferte depuse în sistemul de achiziție publică și un termen de depunere a ofertelor stabilit în ultima decadă a aceste luni, pe 24 iunie.
Măsura vine, potrivit documentației de atribuire, ca urmare a modificării, în primăvara acestui an, a actelor normative de rang local care reglementează parcarea pe domeniul public. „Prin HCL nr.73/2019 privind modificarea prin completare a HCL nr.31/2017 referitoare la instituirea de parcări supuse taxării, pe domeniul public al municipiului Craiova şi aprobarea Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova, a fost aprobata instituirea platei taxei de parcare cu ajutorul parcometrelor. În acest sens este necesară achiziţia a 14 bucăţi parcometre alimentate cu panou solar, instalarea și punerea în folosință, precum şi servicii de administrare a sistemului de parcometre pe o perioadă de 6 luni, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 93130/23.05.2019”, se arată în anunțul postat în sistemul electronic de achiziții publice, de către funcționarii primăriei Craiova.

100.000 de euro, taxa de taxat parcarea

Edilii craioveni pun la bătaie aproximativ 100.000 de euro pentru achiziția și montajul parcometrelor necesare, valoarea totală estimată a achiziției fiind de 466550 de lei noi. Sunt și ceva condiții de experiență similară pentru ofertanți, destul de lejere: „Ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor) au furnizat si pus în funcțiune produse similare în valoare cumulată de cel puțin 400.000 lei (fără,TVA), la nivelul unui contract /unor contracte. Prin produse similare autoritatea contractanta înțelege echipamente/sisteme de control/ acces ale autovehiculelor la parcări”. Potrivit caietului de sarcini întocmit de funcționarii primăriei Craiova, dispozitivele achiziționate de edili trebuie să permită utilizarea în română, engleză, franceză și germană, să accepte monede și carduri contactless, fie prevăzute cu ecran de afișaj, precum și cu butoane metalice, să emită tichete pe care va fi imprimat numărul de înmatriculare al mașinii și termenul limită la care expiră dreptul de parcare, precum și să fie realizate și montate în așa fel încât să reziste faptelor de vandalism și să le semnalizeze automat prin intermediul sistemului informatic. Într-un acces de optimism, edilii cer ca dispozitivele să fie dotate cu un soft care să permită trecerea facilă la taxarea în moneda euro.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ