Despre putere și responsabilitate
„Alternativă” C.A.T. (Concedieri, Austeritate, Tăieri)

0

Pe cât de dulce părea, imediat după europene, pentru PNL-USR&Co ”cartoful guvernării”, pe atât de fierbinte este acum, când și-l aruncă de la unul la altul într-un total dispreț față de cei care i-au votat. Pe cât de mare e dorința opoziției de a prelua puterea, pe atât de mică e capacitatea ei efectivă de a se constitui într-o alternativă credibilă, fondată pe responsabilitate publică.
Cu siguranță, guvernarea din care ALDE face parte nu a fost și nu e una perfectă. Performanțele sunt inegale de la un minister la altul. Investițiile publice au restanțe nedorite. Capitalul românesc nu e încă sprijinit așa cum ar trebui să fie.
Cu toate acestea, politicile publice ale actualei guvernări au vizat și obținut progrese. Mai rapide sau mai lente, aceste politici au marcat plusuri, nu minusuri. Adăugiri, nu tăieri. Ceva mai bine în viața fiecăruia, nu austeritate și noi poveri pentru toți.
Am ținut deficitul sub control. Am avut creștere economică consolidată de la an la an. Am ținut în frâu datoria publică. Am dus creșterea economică în viața oamenilor majorând salarii și pensii. Am infirmat, prin rezultate măsurabile, toate previziunile sumbre, apocaliptice, ale criticilor de profesie din interior și ale unor instituții, altfel prestigioase, de afară.
Toate aceste realizări nu sunt povești. O analiză serioasă, corectă, a acestei perioade nu poate să elimine adevărurile evidente.
Care este „alternativă” magică la această realitate „oribilă” „dramatică”, „nefastă” a guvernării PSD-ALDE, pe care ne-o propun dl. Orban&co?!

ALTERNATIVĂ C.A.T.! Concedieri, Austeritate, Tăieri

Concedieri imediate după ce vor prelua guvernarea.”Nu putem guverna cu un milion de angajați în sectorul public. Prea mulți bani se câștigă la stat, în vreme ce la privați salariile au rămas mai mici” – își strigă fantasmele domnul Orban. Omițând cu bună credință adevărul cifrelor seci care arată că în ultimii doi ani plusul (se aude domnilor? plusul!) de remunerare al salariaților de 107 miliarde de lei este constituit din 72 de miliarde în privat și 35 de miliarde în sectorul bugetar.
Austeritate imediat după ce vine PNL la putere.”Trebuie să strângem cureaua ca să echilibrăm economia. Creșterea economică este una artificială, pe consum” – spun analiștii „de preț” ai domnului Orban. Omițând iarăși o realitate evidentă la nivel european (unde noi suntem locul 2 la creștere și în acest an), care ne arată că ponderea din PIB a consumului (public și privat) este de cca 75% în toată zona euro!!
Tăieri, reduceri, dar de salarii și pensii, nu de taxe și impozite (acestea se vor adăuga) imediat ce PNL se instalează la Palatul Victoria.
Această filosofie păguboasă care a mai nenorocit o dată România nu are nimic în comun cu ceea ce se cheamă o putere responsabilă. Și nici cu liberalismul! Nu acesta e drumul spre bunăstare! Nu cu astfel de soluții oprim migrarea românilor și încurajăm întoarcerea acasă a celor plecați!
Guvernarea împotriva populației pe care ne-o anunță Orban&Co este un demers periculos care trebuie evitat. De aceea, ALDE susține în continuare guvernarea decentă împreună cu PSD. Pentru a nu face loc hazardului, incompetenței și urii. Nu putem lăsa țara pe mâinile unor înfierbântați avizi de putere, dar total nepregătiți să o folosească în scopul binelui public.
În România trebuie construite oportunități pentru toți și nimeni nu trebuie lăsat în urmă. Asta am făcut în acești ani. Asta încercăm să facem în continuare. Cu responsabilitate.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ