Vine Victor Ponta săptămâna trecută la Vâlcea şi jurnaliştii îl întreabă ce ar trebui să înţeleagă oamenii atunci când „number one” de pe lista PRO România le cere să îl trimită în Parlamentul European, în timp ce tot el le spune că va rămâne acasă să combată. Să explice această fractură de logică, a fost rugat. Iar virtualul candidat Ponta a dat-o, cu multă lejeritate, în teoria „morală” a liderului care trebuie să îşi conducă oastea, subliniind că el măcar e sincer, nu ca alţi „şobolani”. Din toată această expunere căreia Ponta i-a dat tuşa personală, a „transpirat” de fapt convingerea politicianului român că electoratul există doar pentru a fi dus de nas.

„Eu cred că am datoria faţă de toţi românii să stau în Parlamentul României” (!!!)
„Eu cred că este moral să îţi conduci echipa şi să garantezi pentru ea. Eu garantez pentru Corina Creţu, pentru Mihai Tudose, pentru Iurie Leancă etc. E viaţa mai bună la Bruxelles, de aia se duce domnul Cioloş. Salariu mare, muncă puţină, e o.k. Eu cred însă că am datoria faţă de toţi românii să stau în Parlamentul României, să merg la Vâlcea, să merg la Iaşi, la Tulcea, în toată ţara. Apoi, ca şi Băsescu, Cioloş ori Rareş Bogdan, că acum, pe bune, Rareş Bogdan e şeful PNL-ului, nu e Orban, îmi asum şi pierderea dacă iese prost. Eu, dacă iese bine împart meritele cu toţi aceşti oameni, dacă iese prost îmi asum, nu mă prefac că nu îi cunosc pe Corina Creţu şi pe Tudose, că nu ştiu cine sunt. De fapt, cred că toată lumea înţelege că noi nu votăm pe 26 mai ca să plece 32 de doamne şi domni la Bruxelles.
Noi votăm să plece cât mai mulţi oameni pregătiţi. Şi Corina Creţu este cel puţin la fel de bine pregătită ca şi mine pentru a fi în Parlamentul European. Ea a stat mai mult la Bruxelles decât mine”, a declarat Victor Ponta la întâlnirea cu jurnaliştii.

Diferenţa dintre un lider asumat şi un „şobolan”

Apoi, a abordat subiectul său preferat: Liviu Dragnea. „Eu vorbesc despre PRO România şi îmi asum asta, asta trebuie să facă un lider, nu îi împing pe alţii în faţă. Un individ care spune: «Colegii… eu nu ştiu. Nu am văzut, am auzit că l-au exclus pe Grindeanu, dar nu ştiu, am auzit că s-a dat legea, dar nu cunosc», acela e un şobolan, nu un lider. Dar şobolanii conduc din cotloane. Liderii îşi iau şi laude dacă câştigă şi criticile dacă pierd!”, a subliniat Ponta cu emfază.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ