Klaus Iohannis şi PNL, în elita europeană

La invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis şi a PNL, toţi liderii Partidului Popular European (PPE) şi cei mai influenţi lideri europeni, şefi de stat şi de guvern, lideri de partide, participă la summitul PPE de la Sibiu, pe 9 mai. Este cea mai importantă reuniune la vârf a PPE din acest an. Liderii celei mai puternice familii politice europene pregătesc Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din UE, găzduit la Sibiu, în aceeaşi zi, de preşedintele României, Klaus Iohannis. Cele două reuniuni europene la vârf vor formula agenda strategică a Uniunii Europene pe următorii cinci ani. (P)

0

Este, probabil, prima dată când avem un summit dedicat viitorului Europei. Uniunea Europeană se regândeşte pe ea însăşi şi se vrea apropiată din nou de cetăţenii ei. Sunt obiective puse pe agendă de criza Brexitului, de problemele generate de migraţie şi terorism, de provocările economice şi ale globalizării, de ascensiunea euroscepticismului.
Soluţiile echilibrate, raţionale şi puternic fundamentate sunt de aşteptat să vină de la Partidul Popular European. PPE este cea mai importantă forţă politică a Europei şi are la activ precedente majore de bună guvernare europeană şi de gestionare eficientă a crizelor. Summitul PPE care precede reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu va da linia directoare a viitorului Uniunii Europene, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut.
Partidul Naţional Liberal va avea un rol important atât în ziua Summit-ului PPE, cât şi în ajunul acestuia. În 8 mai, cu o zi înainte de Summitul UE, la Sibiu, va avea loc Biroul Executiv al PNL. Această reuniune este dedicată integral dezbaterii agendei europene pe următorii cinci ani şi îi are ca invitaţi pe Joseph Daul, preşedintele PPE şi pe Antonio Lopez Isturiz, Secretarul General al popularilor europeni. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, vorbeşte despre miza europeană şi politică a evenimentelor de la Sibiu: „Sunt evenimente extrem de importante, care reflectă anvergura europeană a Partidului Naţional Liberal şi care arată capacitatea PNL de a influenţa decizii la nivel european în favoarea românilor”.
La Summitul PPE sunt aşteptaţi să participe: Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Manfred Weber, candidatul PPE la preşedinţia comisiei Europene şi lideri ai PPE.

Implicarea cetăţenilor – secretul consolidării viitorului european al României

Reuniunile PPE şi UE din această perioadă au nu numai rolul de a da un semnal în interiorul Uniunii Europene cu privire la liniile directoare ale politicilor din următorii cinci ani. Ele formulează şi un mesaj de mobilizare pentru toţi cetăţenii europeni pentru conştientizarea importanţei momentului alegerilor europarlamentare. Toţi românii trebuie să ştie că rolul noului Parlament European nu este unul esenţial doar pentru politicile mari europene, ci şi pentru viaţa fiecăruia dintre noi. Noul mandat al Parlamentului European echivalează cu un nou mandat al Comisiei Europene şi trasează direcţii care influenţează în mod concret viaţa oamenilor şi a comunităţilor în care aceştia trăiesc.

Uniunea Europeană vine cu o nouă strategie şi viziune asupra viitorului european: apropierea de oameni şi comunităţi. Tinerii, în mod special, în mod tradiţional mai puţin interesaţi de alegerile europene, trebuie să conştientizeze că momentul 26 mai este unul de cotitură, de rezultatul acestor alegeri depinde consolidarea drumului european al României şi al fiecăruia dintre noi. Aşadar, mobilizarea românilor la vot, în special a tinerilor, este extrem de importantă pe 26 mai. PSD şi ALDE au tot interesul ca participarea la vot să fie redusă pentru că doar aşa îşi pot trimite cât mai mulţi reprezentanţi la Bruxelles, unde, cum bine ştim, nu sunt bineveniţi.
Aflaţi mai multe aici: https://www.romaniainprimulrand.ro

Comandat de Partidul Național Liberal, cod unic mandatar 41190007

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ