Vâlcea: Pârtia Vidra, aflată sub sechestru, a primit ultima finanţare

Ministerul Turismului a încheiat finanțarea domeniului schiabil de la Vidra-Voineasa, județul Vâlcea. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat, recent, stadiul proiectului Transalpina Ski Resort, prilej cu care a anunțat și plata ultimei tranșe necesare finalizării acestuia. Până la decontare, pârtia rămâne sub sechestru instituit de mai mult timp de către constructor, firma ACOMIN Deva, din cauza unei datorii de circa 50.000 lei plus penalități.

0

Bogdan Trif a anunţat că ministerul pe care îl conduce a iniţiat procedurile pentru plata ultimei tranşe necesare proiectului de la Vidra-Voineasa, în valoare de 1,075 milioane de lei. Pentru Transalpina Ski Resort, statul a plătit în total 106 milioane de lei.
„Din acest moment, ministerul s-a achitat de orice obligaţie financiară, este rândul autorităţilor locale să finalizeze construcţiile în aşa fel încât Voineasa să devină ceea ce am sperat cu toţii, un domeniu schiabil de care să se bucure turiştii, în condiţii de siguranţă şi confort. Am deblocat un proiect început în urmă cu 10 ani, este o investiţie mult prea importantă pentru a o lăsa în acelaşi stadiu în care am găsit-o, pierdută printre responsabilităţi aruncate de la unii la alţii. Important este că din sezonul viitor turiştii vor avea la dispoziţie o pârtie modernă, cu tot confortul de rigoare, de la parcare la tot felul de activităţi de agrement”, a declarat ministrul Bogdan Trif la Voineasa.

Pârtia rămâne pe mâinile neputincioase ale Consiliului Local Voineasa

Acomin, care este administrator al domeniului schiabil, ar urma să primească restanţa de 50.000 lei plus penalităţi aferente la finalul sezonului, spune primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu. După încheierea socotelilor cu Acomin, firmă specializată nu numai în construcţia de pârtii, ci şi în administrarea lor, Transalpina Ski Resort rămâne pe mâinile Consiliului Local al comunei Voineasa, beneficiara lucrării. Care nu are personal specializat şi nici bani pentru a face faţă unui obiectiv atât de complicat. Numai cheltuielile cu personalul, mentenanţa şi exploatarea pârtiei ajung la circa trei miliarde lei lunar. Care va fi viitorul acestei investiţii aflate într-un cadru natural fabulos rămâne, deocamdată, un mare semn de întrebare.

Vâlcea are mai multe proiecte incluse în masterplanul investiţiilor în turism
Cu ocazia vizitei de la Voineasa, ministrul turismului s-a întâlnit şi cu autorităţile locale din judeţul Vâlcea pe tema investiţiilor în infrastructura turistică. Judeţul Vâlcea are mai multe proiecte incluse în masterplanul investiţiilor în turism care vizează, printre altele, dezvoltarea facilităţilor balneare din oraşul Băile Olăneşti, construcţia unui parc de agrement în zona captării izvoarelor din Călimăneşti, amenajarea unui camping în Horezu şi un parc de aventură în staţiunea Voineasa.
Cu acest prilej, Bogdan Trif a cerut autorităţilor locale să facă demersurile necesare pentru depunerea documentaţiei necesare obţinerii fondurilor de la minister, în condiţiile în care a simplificat, în cursul anului trecut, condiţiile de accesare a finanţărilor prin reducerea documentaţiei necesare doar la nivel de studiu de fezabilitate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ