Deputatul Neaţă: „A fost adoptată legea care simplifică dezvoltarea domeniilor schiabile”

Proiectul legislativ care simplifică scoaterea definitivă a terenurilor din fondul forestier sau din circuitul agricol, atât pentru beneficiarii unităţii administrativ- teritoriale, cât şi pentru persoane fizice sau juridice, în scopul dezvoltării domeniilor schiabile, a devenit lege de marţi, 16 aprilie.

0

Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea, unul dintre iniţiatorii acestui proiect legislativ, a subliniat că a reuşit să introducă în lege toate zonele identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi practicarea altor sporturi de iarnă, cu potenţial turistic, din judeţul Vâlcea: Horezu, Vaideeni, Malaia, Voineasa, Perişani. „Am iniţiat alături de colegii mei acest proiect legislativ, care acum a devenit lege. O lege care modifică Legea nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului. Astăzi, 16 aprilie 2019, am dezbătut-o şi votat-o în plenul Camerei Deputaţilor (cameră decizională), fiind adoptată cu un număr de 263 de voturi pentru. În lege, în anexa acesteia, am reuşit să introduc toate zonele identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi practicarea altor sporturi de iarnă, cu potenţial turistic, din judeţul Vâlcea, aşa cum mi-au fost ele comunicate de primari, după discuţiile purtate cu aceştia (Horezu, Vaideeni, Malaia, Voineasa, Perişani)”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Legea permite punerea în valoare a imensului potenţial turistic al României

Potrivit lui Eugen Neaţă, „această lege simplifică scoaterea definitivă din fondul forestier sau din circuitul agricol atât pentru beneficiarii unităţii administrativ- teritoriale, cât şi pentru persoane fizice sau juridice. Legea permite punerea în valoare a imensului potenţial turistic al României. Ea va autoriza efectuarea de investiţii în infrastructura montană, modernizarea domeniilor schiabile existente şi dezvoltarea unora noi. Va conduce la creşterea gradului de confort oferit turiştilor şi implicit va înzeci numărul acestora.
Sunt bucuros că am reuşit să îmi respect promisiunea făcută oamenilor din zonele montane vâlcene, oamenilor de afaceri ce doresc să investească în acest domeniu, dar şi celor ce vor fi beneficiarii acestor servicii.
Sunt mândru că prin această lege, contribui la dezvoltarea întregii infrastructuri din zonele montane ale ţării noastre şi la modernizarea României”, a mai spus deputatul Neaţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ