Demersul inteligent şi decent al domnului Tăriceanu de a cere membrilor PNL să pună presiune pe şeful lor, Ludovic Orban, pentru a cere lui Klaus Iohannis demiterea actualului procuror general al României, a primit un răspuns neinteligent şi indecent chiar din partea lui Ludovic Orban: „Cine e domnul Tăriceanu?!”
Domnul Orban, sfidând memoria PNL şi pe toţi liberalii care au contribuit la succesele partidului de acum 10-11 ani, şterge prin această întrebare chiar partea cea mai semnificativă a propriei existenţe politice. Cu o uşurinţă devastatoare, Ludovic Orban se reneagă pe sine în văzul tuturor!
Putem înţelege că domnul Orban are o teamă uriaşă legată de incapacitatea lui Klaus Iohanis de a convinge întreg PNL-ul să-l voteze la prezidenţiale (darămite restul populaţiei). Putem înţelege că domnul Orban are coşmaruri conştientizând că o parte importantă a liberalilor l-ar vota fără rezerve pe Tăriceanu la prezidenţiale dacă acesta va candida. În acest caz, foarte posibil, Iohannis ar pierde glorios şi odata cu el şi Orban şefia PNL.
De aici însă şi până la a te întreba „Cine e Tăriceanu?!” e cale lungă. Pe care, iată, domnul Orban o străbate cu multă aroganţă nonşalantă şi amnezie mimată.
La întrebarea domnului Orban, vă propun, stimaţi cititori, să-i răspundă chiar domnul Orban însuşi, cu vorbele lui de acum zece ani. Iată ce spunea Orban despre Călin Popescu Tăriceanu, actualul lider al ALDE:
„Evolutia societăţii şi economiei româneşti îl caracterizează cel mai bine pe d-l Tăriceanu. A fost premier patru ani, în patru ani România a devenit membru cu drepturi depline al UE, economia s-a dezvoltat, am atras investiţii de peste 35 de miliarde de euro, am asigurat o creştere economică medie de peste 7%, anul 2008 fiind anul cu cea mai mare creştere economică şi anul în care România a
fost ţara europeană cu cea mai mare creştere economică. În perioada guvernării Tăriceanu veniturile oamenilor au crescut, puterea de cumpărare a crescut, s-a dezvoltat clasa de mijloc, s-a mărit numărul de locuri de muncă plătite, a fost o guvernare care a asigurat respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, o guvernare în care media a fost liberă să-şi exercite rolul de control al puterii şi a fost liberă să prezinte toate opiniile din societatea românească, ca expresie a pluralismului în care noi credem” (Ludovic Orban – Revista 22, din 15 decembrie 2008).
Nu ar mai fi de adăugat decât un singur lucru. Dacă ar reciti aceste lucruri de câteva ori până în toamnă, nu ar fi exclus ca, trezit brusc din amnezie, domnul Orban să-l voteze chiar şi el pe Călin Popescu Tăriceanu.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ