Deputatul Daniela Oteşanu: „Tinerii dezavantajați pot fi angajaţi timp de 24 de luni în instituţiile publice locale”

Daniela Oteşanu, deputat PSD de Vâlcea, a declarat că Guvernul a adoptat un program de tip pasarela care prevede că 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituţiile publice vor fi atribuite, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajaţi, pentru o perioadă de 24 de luni.

0

Potrivit Danielei Oteşanu, programul urmăreşte integrarea pe piaţa muncii a tinerilor dezavantajaţi, pentru ca aceştia să capete experienţe, competenţe şi abilităţi care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat.
„Locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajați pentru a dobândi «abilităţi transferabile» în joburile din sectorul privat. Guvernul va finanţa 10.000 de contracte de muncă pentru o perioadă de 24 de luni (în sectorul public, la nivel local) în sistemul pasarela.
Sunt vizați tineri cu vârste între 16 şi 26 de ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreținere”, a declarat aceasta.
La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situaţie similară.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ