Deputatul Cristian Buican: „Undă verde pentru introducerea gazelor naturale în localități”

„Începutul lunii aprilie 2019 vine cu vești bune pentru toate administrațiile publice locale din România ce doresc să introducă rețele de gaze naturale. La presiunea parlamentarilor PNL, Camera Deputaților a adoptat în ședința de miercuri, 10 aprilie, un Proiect de Lege prin care finanțarea rețelelor de gaze și energie electrică vor putea fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)”, susține parlamentarul liberal într-un comunicat de presă.

0

„De asemenea, în ședința din 3 aprilie 2019, Guvernul a aprobat, cu întârziere de 8 luni, «Cadrul general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale», prin care administrațiile publice locale vor putea să scoată la licitație introducerea rețelor de gaze. Astfel, după publicarea celor două acte normative în Monitorul Oficial, primăriile vor putea să depună proiecte pe PNDL pentru finanțarea introducerii rețelelor de gaze sau să scoată la licitație introducerea acestor rețele dacă au asigurată o altă sursă de finanțare.
Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că după publicarea celor două acte normative în Monitorul Oficial, se încheie etapa legislativă în vederea introducerii rețelelor de gaze în localitățile din România. Mai mult decât atât, parlamentarul Cristian Buican subliniază faptul că modificările succesive de legislație inițiate de Parlament pentru a acorda posibilitatea adminitrațiilor publice locale de a scoate la licitație și de a finanța introducerea rețelelor de gaze s-au realizat fără susținerea Guvernului PSD-ALDE, care, de fiecare dată când a avut ocazia, s-a opus acestor inițiative benefice”, se mai arată în documentul citat.
„Administrațiile publice locale trebuie să își pregătească proiectele pentru introducerea rețelor de gaze finanțate prin PNDL sau să dea drumul la licitații dacă au altă sursă de finanțare. De doi ani de zile, noi, parlamentarii PNL am făcut presiuni pe parlamentarii majorității pentru a aproba aceste modificări legislative în vederea introducerii rețelelor de gaze în localități, în ciuda opoziției vehemente a reprezentanților aceleiași majorități din Guvern. Iată că Parlamentul mai face și lucruri bune și sper că în 4-5 ani, peste 70% din populația României să beneficieze de gaze naturale”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ