Vâlceanul Virgi Pîvulescu, șeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, demis dupa criticile lui Dragnea

Vicepreşedintele Agenţiei Naţional de Administrare Fiscală (ANAF) vâlceanul Virgil Pîrvulescu, a fost demis din funcţie printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Hotărârea a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Pîrvulescu, fostul șef al Finanțelor Publice Vâlcea, a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția de vicepreședinte al ANAF în ianuarie 2019.

0

Virgil Pîrvulescu a fost criticat de Liviu Dragnea că nu reușește să coordoneze suficient activitatea direcției. Acesta a declarat că nu a văzut sancțiuni aplicate companiilor străine, în timp ce în cazul firmelor românești nu se ține cont de Legea Prevenirii. „Având în vedere Adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.089 din 8 aprilie 2019, în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi al ar. 18 alin. (4¹) din Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 609/2003 cu modificările şi completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Virgil Pîrvulescu se eliberează din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată în decizia şefului Executivului publicată în Monitorul Oficial.
În locul lui Pîrvulescu a fost numit Daniel-Mihai Tudor, care a mai deţinut această funcţie când prim-ministru era Mihai Tudose.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ