Vâlcea: Ion Cârstea, autorul celor mai multe fotografii cu oameni dintr-un sat, vernisaj la Biblioteca „Antim Ivireanul“

Joi, 21 februarie, de la ora 17.00, holul mare al Bibliotecii Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea găzduiește vernisajul expoziției de fotografie veche "Dianu tărâm de poveste, oameni care au fost ", autor Ion Cârstea (foto).

0

Colecția cuprinde fotografii ale sătenilor din Dianu, comuna Stroești, recondiționate cu mijloace simple, dar cu multă pasiune. Iubitor al expresivității țăranului roman, Ion Cârstea a reușit de-a lungul timpului, fără să își fi făcut un scop din aceasta, să realizeze o performanță inedită. Sub obiectivul aparatului său, ”dienii”, surprinși în diferite ipostaze, au devenit cei mai fotografiați săteni din România. De data aceasta, autorul se întoarce în trecutul satului, expunând cu nostalgie și recunoștință fotografii readuse în stare bună și  redimensionate, ale celor care nu mai sunt: „Expoziția se vrea un omagiu adus eroilor ce au luptat si s-au jertfit pentru noi și  este organizată de Parohia satului Dianu, preot Alin Marin si cu ajutorul preotului Nicolae Belbu. Aș dori ca toți dienii care trăiesc în Râmnicu Vâlcea sa participe la vernisaj; si nu numai”, spune Ion Cârstea. Montaniard pasionat, el este și autorul mai multor expoziții cu peisaje montane.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ