ALDE Dolj: Democraţia şcolară trebuie respectată

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Managerii școlilor și reprezentanții Consiliului Elevilor Dolj trebuie să se așeze la masa unui dialog care să rezolve nemulțumirile apărute”.

0

„Considerăm că democrația reală trebuie construită încă de pe băncile școlii. În acest sens avem legi, avem instituții, avem regulamente care, odată respectate de către toată lumea, asigură dezvoltarea unei mentalități libere, profund democratice în rândul tinerelor generații, începând cu cele din sistemul de învățământ preuniversitar.
Nemulțumirile apărute în rândul elevilor doljeni cu privire la nerespectarea Statutului Elevului în anumite școli și licee din județ trebuie luate în considerare și găsite soluții pentru rezolvarea lor.
Transparență în gestionarea democrației școlare, a raporturilor dintre managerii unităților de învățământ și reprezentanții elevilor trebuie să fie deplină iar beneficiarii primari ai actului educațional-elevii să fie respectați și încurajați să dezvolte un spirit democratic, o mentalitate deschisă, liberă.
Susținem fără rezerve că art.39(1) din Statutul Elevului să fie respectat în litera și spiritul său, în toate unitățile de învățământ preuniversitar. Conform acestui articol ”Fiecare clasă își va alege, prin vot secret reprezentantul în Consiliul elevilor, o dată pe an, la începutul primului semestru”
Apreciem că trebuie evitate orice fel de măsuri ale conducerilor școlilor care ar putea inhiba democrația școlară dezvoltarea unei personalități libere a elevilor.În acest sens trebuie modelate toate Regulamentele de Organizare și Funcționare din Unitățile de Învățământ Preuniversitar.
Credem că dialogul constructiv eliberat de orice tensiuni poate rezolva această problemă“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ