Liberalul Cristian Buican propune introducerea în Legea Bugetului a finanţării tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Piteşti

„Legea Bugetului de stat pe anul 2019, în forma propusă de Guvernul PSD, prevede finanţarea a doar două din cele şase tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Piteşti. Pe cale de consecinţă, parlamentarul liberal Cristian Buican a depus o serie de amendamente prin care solicită finanţarea tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Piteşti. Faptul că în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 apar cu finanţare doar tronsoanele 1 şi 5 ale celei mai aşteptate autostrăzi din România, demonstrează faptul că reprezentanţii PSD continuă să tergiverseze autostrada Sibiu-Piteşti”, potrivit unui comunicat al PNL Vâlcea.

0

Apel către toţi parlamentarii vâlceni pentru susţinerea acestei propuneri
„Prin amendamentele depuse la Legea Bugetului de Stat pe anul 2019, parlamentarul liberal solicită alocarea sumei de 189.024 mii lei pentru Proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş, suplimentarea cu 14.000 mii lei a sumei prevăzute la Anexa 3/24/22, Capitol 8401, Grupa/titlul 58, Articol 03, pentru proiectul Revizuire/actualizare Studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunile 2 şi 3 (completarea studiilor geotehnice), precum şi alocarea sumei de 10.000 mii lei pentru elaborarea documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sibiu-Piteşti, Secţiunea 6: Drum de legătură autostrada Sibiu-Piteşti (Tigveni) şi municipiul Râmnicu Vâlcea. Prin depunerea acestor amendamente, deputatul Cristian Buican demonstrează, încă o dată, că reprezentanţii PNL sunt singurii care susţin constant proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, prin asigurarea unei finanţări corespunzătoare a acestui important obiectiv de investiţii”, se mai arată în documentul amintit.
„În ciuda faptului că autostrada Sibiu-Piteşti este o prioritate naţională absolută în materie de construcţie de autostrăzi, Guvernul PSD propune un Buget ce finanţează doar 2 din cele 6 tronsoane ale autostrăzii. Văzând acest lucru, am depus o serie de amendamente pentru finanţarea tuturor tronsoanelor, pentru că doar aşa ne putem asigura că vom avea o autostradă completă, care va asigura şansa unei dezvoltări durabile judeţului Vâlcea. Noi, cei de la PNL, suntem singurul partid politic din România ce susţinem constant acest tronson de autostradă. Sper ca parlamentarii de Vâlcea, indiferent de coloratura lor politică, să nu susţină o Lege a Bugetului care să nu finanţeze toate cele 6 secţiuni ale autostrăzii Sibiu-Piteşti. În caz contrar, vor fi părtaşi la subdezvoltarea judeţului Vâlcea”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ