Handbal: Joi, SCM Rm. Vâlcea şi SCM Craiova se confruntă în Bănie

Pe 14 februarie, de la ora 17.30, Sala Polivalentă din Craiova va fi gazda derby-ului Olteniei la handbal feminin. SCM Craiova şi SCM Râmnicu Vâlcea se întâlnesc într-un joc restanţă din cadrul etapei a XV-a. Meciul trebuia să se dispute la începutul lunii februarie, dar a fost amânat din cauza programului aglomerat pe care formaţia din Craiova l-a avut ca urmare a participării în grupele Cupei EHF. Partida din Bănie va fi transmisă live pe TVR.

0

Un meci al orgoliilor, dar şi al punctelor
Înaintea acestui meci, SCM Râmnicu Vâlcea se situează pe primul loc în clasament (42 de puncte), în timp ce SCM Craiova se află pe poziţia a opta (18 puncte). Întâlnirea va conta, pentru că fiecare dintre cele două formaţii îşi dorește să acumuleze cât mai multe puncte, din motive diferite. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, un succes la Craiova ar fi foarte important, în primul rând prin asigurarea punctelor care să permită menţinerea distanţei în faţa singurei contracandidate pentru câştigarea campionatului, CSM Bucureşti. De cealaltă parte, craiovencele au mare nevoie de puncte în tentativa de a ocupa din nou un loc fruntaş în clasament, loc care să le permită şi în viitorul sezon participarea în cupele europene. Nu în ultimul rând, echipa gază vrea să spele ruşinea înfrângerii suferite la Râmnicu Vâlcea în prima parte a sezonului.
Antrenorul secund al SCM Craiova: „Vâlcencele ocupă meritat primul loc în clasament”
Marţi, antrenorul secund al SCM Craiova, Costin Dumitrescu, a recunoscut într-o conferinţă de presă valoarea indiscutabilă a vâlcencelor, dar a declarat că acestora nu le va fi uşor în meciul de pe 14 februarie: „Vâlcencele au câştigat toate meciurile din campionat, ocupă meritat primul loc în clasament, dar nu va fi uşor pentru ele la Craiova. Dacă vom câştiga meciurile cu Vâlcea şi cele cu Cisnădie, venim acolo unde ne dorim şi unde lumea se aşteaptă să fim”.

Rezultatele etapei a XV-a
Gloria Bistriţa – Măgura Cisnădie 29-25
CSM Slatina – CSU Cluj-Napoca 36-31
HC Zalău – CSM Galaţi 36-25
Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila 26-21
CSM Bucureşti – Corona Braşov 38-27
SCM Gloria Buzău a stat

CSM Roman s-a retras din campionat, prin urmare toate rezultatele i-au fost anulate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ