Încep exproprierile pentru aducţiunea de apă Isvarna – Craiova

Consilierii judeţeni au aprobat marţi, 12 februarie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, declanşarea procedurii de expropriere pentru terenurile situate pe coridorul celui de-al doilea fir de aducţiune a apei Isvarna – Craiova, unul dintre cele mai importante proiecte realizate în judeţul Dolj.

0

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că a fost nevoie de o astfel de întâlnire de îndată pentru a asigura derularea în condiţii optime a proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Dolj. „Am parcurs un nou pas semnificativ în derularea unuia dintre cele mai ample demersuri care vor fi implementate cu fonduri europene, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Dolj, cu o valoare estimată la aproximativ 434 de milioane de euro. Ne asumăm un rol foarte important şi aici mă refer la faptul că instituţia noastră va opera exproprierile atât în Dolj, cât şi în Gorj, conform unei hotărâri adoptate tot astăzi de către colegii din judeţul învecinat. Vorbim despre o suprafaţă totală de aproape 217 hectare, situată pe raza a 16 unităţi administrativ-teritoriale, proprietarii care deţin terenuri pe traseul noii conducte urmând să primească o justă despăgubire”, a spus Prioteasa.
Conform proiectului, coridorul de expropriere cuprinde 16 localităţi din Dolj şi Gorj. Localităţile din Dolj prin care va trece magistrala de apă sunt: Craiova, Şimnicu de Sus, Işalniţa, Almăj, Filiaşi, Brădeşti şi Coţofenii din Faţă, iar cele din judeţul Gorj sunt: Ţânţăreni, Rovinari, Plopşoru, Calnic, Tismana, Godineşti, Brăneşti, Bălteni şi Teleşti. Lungimea coridorului de expropriere este de 123,4 kilometri, zona de protecţie este de 21,20 de metri, iar suprafaţa care va trebui expropriată ajunge la 263 de hectare. „Suntem conştienţi că nu va fi o acţiune uşoară, însă avem convingerea că vom depăşi toate obstacolele, aşa cum am făcut-o şi până în prezent, într-o excelentă relaţie de colaborare, alături de Primăria Municipiului Craiova, alături de Compania de Apă «Oltenia», dar şi cu sprijinul colegilor noştri din Parlamentul României, al doamnei deputat Lia Olguţa Vasilescu şi chiar al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă“, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

Valoarea totală a investiţiei pentru cel de-al doilea fir de aducţiune Isvarna – Craiova este de 128.457.897 de euro, reprezentând cheltuieli cu reabilitarea conductei pe o lungime de 27,4 kilometri, extinderea ei cu o lungime de 96,4 kilometri, precum şi amenajarea incintei de captare la Isvarna şi a noii staţii de hipoclorit.
Proiectul privind realizarea aducţiunii de apă de la Isvarna face parte din cea de-a doua etapă a Master Planului pentru apă şi evacuarea apelor uzate, cu o valoare totală de 434.595.564 de euro, inclusiv TVA.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ