Proiect de reabilitare a Ambulatoriului de la Spitalul Municipal, aprobat în CLM
11 milioane de lei pentru Filantropia

Planul edililor prevede reabilitarea clădirii şi dotarea acesteia cu lift interior şi exterior, precum şi dotarea cabinetelor din incintă. Proiectul a primit deja girul ADR SV Oltenia, instituţie care pregăteşte în această perioadă contractul de finanţare şi a intrat la aprobat, în regim de urgenţă, în plenul Consiliului Local Municipal.

0

Aleşii locali craioveni au aprobat în şedinţa de la finalul lunii ianuarie proiectul „Reabilitare Corp C1 – Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior şi amplasare rampă gunoi (colectare selectivă), la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, situat în municipiul Craiova, bd. Nicolae Titulescu nr. 40, în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8!”, la pachet cu valoarea totală a investiţiei, în cuantum de 11.134.246,93 lei (inclusiv TVA) şi contribuţia proprie în proiect a municipiului Craiova, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 214.014,98 lei, reprezentând cofinanţarea proiectului. Prin acelaşi proiect de hotărâre, edilii craioveni şi-au asumat şi sumele reprezentând „cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării în condiţii optime a proiectului”, acestea urmând a fi asigurate din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova. Potrivit documentului aflat pe masa aleşilor locali, municipalitatea garantează „asigurarea tuturor resurselor financiare necesare implementării proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, inclusiv suportarea din bugetul propriu a corecţiilor ce pot fi identificate în procedura de verificare a achiziţiei”.

Aprobare în rimt alert

Proiectul de hotărâre privind reabilitarea ambulatoriului de la Filantropia a intrat în dezbaterea consilierilor municipali peste ordinea de zi, edilii motivând urgenţa prin termenul scurt acordat de ADR SV Oltenia pentru completarea documentaţiei. „Am fost înştiinţaţi că se demarează etapa precontractuală în vederea semnării contractului de finanţare pentru acest proiect. Unul din documentele solicitate în cadrul acestei etape este hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect. (…) Justificăm urgenţa adoptării prezentei hotărâri, peste ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna ianuarie 2019, prin faptul că adresa ADR Sud Vest Oltenia privind finalizarea etapei de evaluare tehnică şi financiară pentru proiectul susmenţionat a fost comunicată autorităţii locale la data de 29.01.2019 cu termen de adoptare a hotărârii şi transmitere a documentelor de 10 zile de la data comunicării”, se arată în raportul întocmit de funcţionarii Primăriei Craiova. Potrivit documentului, contribuţia proprie în proiect a municipiului Craiova este de 647.513,04 lei reprezentând: – 214.014,98 lei – contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului; – 433.498,06 lei – contribuţia la cheltuielile neeligibile ale proiectului. Principalele lucrări vizate sunt: consolidarea clădirii, realizarea unui lift exterior, realizarea unei rampe de acces la intrarea pricipală, montarea pe scara interioară a unui elevator tip rampă, pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea de grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi la parter şi etaj, recompartimentări interioare, dotări cabinete.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ