„Pe termen scurt, soluția pentru susținerea chiriei la cula Greceanu, în lipsa fondurilor la Muzeul Județean Vâlcea, este ca fiecare parlamentar, președintele Consiliului Județean și cei doi vicepreședinți să plătească această chirie pe câte o lună. Voi cere directorului Muzeului Județean să deschidă un cont în care fiecare să virăm din conturile personale câte 5000 de lei, pentru a acoperi această chirie”, a declarat parlamentarul liberal.

”Soluția pe termen lung este cumpărarea culei și reabilitarea cu fonduri UE”

Cristian Buican (foto) opinează că, pe termen lung, imobilul trebuie cumpărat de către CJ Vâlcea, apoi, reabilitat printr-un proiect cu finanțare europeană: „Pe termen lung, soluția este ca proiectul de hotărâre inițiat de consilierii județeni PNL în vederea achiziționării culei Greceanu să fie aprobat de Consiliul Județean, iar Direcția de Programe Europene a C.J. să facă un proiect de reabilitare a culei. Celelalte două clădiri din complexul Măldărești sunt prinse într-un proiect european pentru reabilitare, și acolo se va definitiva un ansamblu care, consider eu, va reprezenta pentru județul Vâlcea un punct de atracție”, a opinat Cristian Buican.

Muzeu, de peste 50 de ani
Cu origini în secolul al XVI-lea, Cula „Greceanu“ de la Măldărești a fost transformată în muzeu de peste 50 de ani. De la 1 ianuarie a.c. obiectivul a fost închis ca urmare a faptului că chiriașul, C.J. Vâlcea, nu le-a plătit proprietarilor chiria de 60.000 lei pentru întreg anul anul 2018. Zilele trecute, oficiali ai C.J. Vâlcea au declarat că, după o negociere cu actualii proprietari, cula a fost redeschisă și că se caută soluții pentru cumpărarea imobilului despre care susțin că se află în litigiu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ