Soluţii salariale pentru mineri şi energeticieni

0

De la începutul participării sale la guvernare, ALDE a aşezat miza pe îndeplinirea cu responsabilitate a obligaţiilor ministeriale ce îi revin.
Indiferent de ministerul pe care îl gestionează, ALDE atacă direct problemele care se ivesc în încercarea de a găsi cele mai bune soluţii pentru domeniul respectiv. Nu o dată parlamentarii ALDE s-au implicat în iniţierea şi susţinerea unor măsuri în plan legislativ care s-au dovedit viabile.
Aşa se întâmplă şi în cazul crizei din Complexul Energetic Oltenia (CEO). Ministrul ALDE Anton Anton a mers imediat în Gorj pentru a discuta deschis cu salariaţii din energie şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia (CEO), pe fondul tensiunilor dintre conducerea complexului şi angajaţi. Obiectivul declarat – stingerea conflictului şi reintrarea în normalitate în acest sector strategic al economiei româneşti de care depinde calitatea vieţii atâtor români.
O primă măsură a fost propusă de ministrul Anton Anton – scutirea companiei de taxa de 2% din cifra de afaceri. Aceasta ar genera o creştere de 14% a salariilor pentru mineri şi energeticieni.
O iniţiativă a colegilor din ALDE Gorj (mai exact a preşedintelui organizaţiei Ion Iordache), iniţiativă pe care o susţin în calitate de parlamentar şi vicepreşedinte al ALDE, vine să propună o soluţie complementară care ar asigura un nivel decent al veniturilor lucrătorilor din sector.
Astfel, iniţiativa colegilor din Gorj propune conducerii centrale a partidului o modificare a articolului 66, alin. 10 din OG 114/2018 prin care angajaţilor din companiile care produc energie pe bază de cărbune să li se acorde aceleaşi facilităţi fiscale ca şi celor din construcţii.
O soluţie foarte bună care ar duce la o creştere suplimentară a mediei salariale pentru mineri şi energeticieni de peste 23%.
Această propunere va fi discutată spre adoptare în prima şedinţă a Coaliţiei de guvernare.
Susţinerea ei de către toţi parlamentarii PSD-ALDE ar genera venituri cu adevărat decente pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia, ceea ce ar aduce stabilitate în acestor sector atât de important.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ