S-a dat startul în cursa pentru stadionul de atletism
Arena de lângă „Oblemenco”, scoasă la licitaţie de Primăria Craiova

Prima licitaţie de calibru pe anul în curs a municipalităţii craiovene are în vedere proiectul stadionului de atletism demarat în urmă cu ani buni. După o sistare, o amânare şi o reproiectare, investiţia revine în actualitate, edilii dând drumul la procedura de achiziţie publică pentru contractul de execuţie a stadionului, care ar trebui să fie gata în patru ani.

0

Anunţul de participare pentru „execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii «Stadion de atletism cu capacitatea de peste 5.000 de locuri» – modificări şi reamenajări la construire stadion de atletism cu capacitate de peste 5.000 de locuri” a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice pe 15 ianuarie, edilii dând răgaz firmelor interesate să vină cu oferte concrete până la finalul lunii următoare, data de depunere/deschidere a ofertelor a fost stabilită pentru 27 februarie 2019.

40,8 milioane de RON pentru arena de atletism

Potrivit documentaţiei de atribuire publicate de edili, proiectul constă în continuarea lucrărilor începute în baza autorizaţiei de construire din 2015, precum şi implementarea soluţiilor stabilite de proiectant pentru aducerea viitorului stadion la standardele necesare omologării într-o categorie superioară. Durata de execuţie a lucrărilor este stabilită la 46 de luni, iar criteriile de atribuire ale contractului sunt preţul avansat de ofertanţi (cu o contribuţie de 90 la sută din punctaj), respectiv lungimea perioade de garanţie acordată de constructor. „Stadiul actual al lucrărilor de construcţie se află la nivelul structurii de rezistenţă (aferente zonei de gradene şi al structurii corpurilor centrale). Sunt achiziţionate şi montate echipamentele din punctul termic. Totodată, s-au realizat reţelele de canalizare menajeră şi pluvială exterioare, de alimentare cu apă şi de alimentare cu agent termic primar pentru încălzire şi apă caldă. Urmare reproiectării construcţiei pentru realizarea omologării la categoria a II-a conform normelor I.A.A.F, se vor executa lucrări pentru modificări şi reamenajări la construire Stadion de atletism cu capacitate de peste 5.000 de locuri, conform cerinţelor Caietului de sarcini nr.219568/27.12.2018 întocmit de către Direcţia Investiţii, Achiziţii şi Licitaţii-Serviciul Investiţii şi Achiziţii din cadrul Primăriei Municipiului Craiova. Valoarea estimată a contractului, conform Deviz General, aprobat prin HCL nr. 486/2018, este de 40.897.869,79 lei (exclusiv TVA)”, se arată în documentaţia publicată de reprezentanţii Primăriei Craiova.

O mică amânare, la parcare

Valoarea estimată a achiziţiei este cu aproximativ 5 milioane de RON mai mică decât valoarea aprobată în urmă cu o lună de Consiliul Local Municipal. O posibilă explicaţie vine din faptul că edilii par a amâna realizarea circulaţiilor exterioare şi a parcărilor aferente arenei de atletism, obiective care vor face obiectul unor proceduri ulterioare. „Lucrările ce fac obiectul contractului, respectiv execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii «Stadion de atletism cu capacitatea de peste 5.000 de locuri» – modificări şi reamenajări la construire stadion de atletism cu capacitate de peste 5.000 de locuri se vor realiza în conformitate cu prevederile Caietului de sarcini nr. 219568/27.12.2018 întocmit de către Direcţia Investiţii, Achiziţii şi Licitaţii-Serviciul Investiţii şi Achiziţii din cadrul Primăriei Municipiului Craiova şi se referea la realizarea stadionului de atletism alcătuit din teren de sport şi clădiri dedicate sportivilor şi spectatorilor, conform limitei desenate explicit pe planul de situaţie (planşa nr. A-00-03 din cadrul Proiectului tehnic – Arhitectura). Proiectul prezintă o rezolvare de principiu a circulaţiilor pe sit în vederea unei dezvoltări ulterioare a soluţiei, dar acestea nu fac obiectul avizării sau construirii la acest moment. Sistematizarea exterioară a întregii parcele, împreună cu parcările şi circulaţiile auto vor face obiectul unui alt proiect”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ