Vineri, 11 ianuarie. a.c., Breazu Maria, în vârstă de 70 de ani, din comuna Măciuca, s-a simțit rău din cauza unei infecții pulmonare. În aceeași zi, ea fost dusă la Spitalul Drăgășani de unde a fost transferată la Spitalul de Urgență Vâlcea, la Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI), sub supravegherea medicului Dragoș Dragomirescu. Fiicele femeii spun că duminică, 13 ianuarie, au vizitat-o și că se simțea mai bine, dar că, duminică seara, o salariată a spitalului le-a anunțat prin telefon mama lor a decedat.

„Ne-au anunțat că mama a murit și că a doua zi o putem lua de la morgă”

”Am fost sunați duminică seara seara de o angajată a spitalului care ne-a anunțat că mama a murit la ora 20,15. Ne-a mai spus că putem să ajungem a doua zi la 8.00 sa o luăm de la morgă. Luni (n.r.14 ianuarie) ne-am prezentat la morgă. De acolo, ne-au spus să mergem în spital să luăm documentele. Medicul care o îngrijea pe mama a rămas uimit. I-a dus în salon pe soțul, cumnatul și pe nepotul meu, care au văzut-o pe mama vie, îi dădea o asistentă să mănânce cu lingurița. În final, ni s-a spus că decedase altcineva cu același nume, din Drăgășani, și că probabil s-au încurcat fișele”, spune Felicia, fiica Mariei Breazu.

Directorul Ponoran: ”Cred că au înțeles greșit”
Medicul Dan Ponoran, directorul SJU Vâlcea, afirmă că rudele femeii au interpretat greșit telefonul: ” Imposibil, probabil li s-a spus că a fost intubată, nu că a murit. Am verificat, nu a decedat nimeni din Drăgășani cu nume identic, cred că a fost o neînțelegere a situației”.

”Este de necrezut ce am pățit”
Fiica Mariei Breazu susține că doctoral Ponoran este dezinformat. ”Exclus să fi înțeles greșit, ni s-a spus clar că mama a murit și să o ridicăm de la morgă. Este de necrezut ce am pățit, îmi pare rău că nu ne-am gândit să chemăm presa, să ne filmeze și să ne fotografiez cu sicriul în mașină. Nu mai pun la socoteală stress-ul nostru”, susţine aceasta.
Această întâmplare survine pe fondul unor proteste față de medicii de la Secția Pediatrie a SJU Vâlcea, după ce un copil de un an, internat la această unitate medicală a ajuns la București în moarte cerebrală.

SJU Vâlcea anunță  că a demarat o anchetă

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ