Bazarul cu jucării şi obiecte artizanale din Salonic – Grecia, cu participare craioveană

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a participat sâmbătă, 15 decembrie 2018, la bazarul organizat de Consulatul General al României la Salonic. Desfăşurat în foaierul primăriei din Salonic, bazarul a fost organizat cu scopul de a sprijini şi evidenţia activitatea Centrului de reabilitare şi educaţie a persoanelor cu dizabilităţi „Sotir”, instituţie în care sunt îngrijite 350 de persoane cu nevoi speciale.

0

Alături de programul artistic pregătit şi pus în scenă de tinerii Centrului „Sotir”, din programul evenimentului a făcut parte şi acţiunea de achiziţionare a obiectelor de artizanat realizate de copiii angajaţilor de la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. Ca atare, cei prezenţi au cumpărat semne de carte, decoraţiuni din fetru, lemn şi hârtie, felicitări cu oameni de zăpadă, dar şi un tablou de Crăciun realizat prin tehnica şerveţelului. Sumele rezultate din vânzarea obiectelor de artizanat au fost oferite Centrului de reabilitare şi educaţie a persoanelor cu dizabilităţi „Sotir”.
„Ne face o deosebită plăcere să ne implicăm în acţiuni caritabile, în campanii de strângere sau confecţionare de jucării şi obiecte artizanale. Colaborarea pe care am stabilit-o cu Sabina Mădălina Şomăcescu, Consulul General al României la Salonic, este o realitate cu care ne mândrim şi care are rolul de a produce activităţi şi acţiuni benefice pentru comunităţile noastre. După ce în primăvara acestui an am pus bazele primei biblioteci de carte românească din Salonic, am conlucrat la începutul acestei luni în sensul organizării unui proiect cultural, iată că acum, în preajma Crăciunului, tragem linie în urma unei acţiuni caritabile. Centrul «Sotir», asemeni unor instituţii similare din Craiova şi Oltenia, este genul de instituţie care îşi asumă o sarcină nobilă. Am reuşit, alături de partenerii şi iniţiatorii acestui proiect, echipa de la Consulatul General al României din Salonic, să transmitem un semnal bun şi să le oferim celor mici câteva clipe de sens şi bucurie. Mai presus de graniţe şi chestiuni care ne separă sunt aceia dintre noi care au nevoie de implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate şi bunătate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.
Bazarul a fost organizat sâmbătă, 15 decembrie 2018, în foaierul primăriei din Salonic, la iniţiativa Consulatului General al României din Salonic.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ