PNL consideră că legea serviciului public de termoficare propusă de PSD-ALDE aduce grave atingeri libertăţilor statuate în Constituţia României
Ionuţ Stroe, deputat PNL Dolj: „Această lege îi transformă pe români în sclavi!“

0

Deputatul PNL Dolj, Ionuţ Stroe, a criticat în termeni vehemenţi dorinţa alianţei PSD-ALDE de modificare a legii serviciului public de termoficare. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul filialei, liberalul a acuzat parlamentarii puterii că doresc să transforme cetăţenii României din oameni liberi în sclavi ai sistemelor falimentare de încălzire centralizată. „Modificările pe care parlamentarii PSD-ALDE vor să le aducă Legii Termoficării vor face din majoritatea celor care locuiesc în oraşe prizonierii sistemelor învechite, falimentare şi adesea căpuşate de firme apropiate celor de la putere. Parlamentarii din arcul guvernamental doresc să redefinească aşa-numitele zone unitare de încălzire în aşa fel încât, în cadrul lor, să fie permisă prin decizia autorităţii locale o singură soluţie tehnică de încălzire. Mai grav, un alt amendament face pur şi simplu ilegală debranşarea totală de la sistem dacă ai ghinionul să te afli în interiorul unei asemenea zone! Prevederile acestea sunt revoltătoare! Sunt o bătaie de joc la adresa demnităţii cetăţeanului şi la adresa conceptului de economie de piaţă. Prin legea aceasta, pesediştii vor să ne intre în case şi să decidă ei cum, cât şi când ne încălzim“, a acuzat Ionuţ Stroe.
Acesta a subliniat că legea a trecut odată de Parlament, însă preşedintele Iohannis a refuzat să o promulge şi a retrimis-o spre reexaminare. „În vara acestui an, legea a fost votată, apoi a ajuns pe masa președintelui Iohannis care a refuzat-o, trimiţând-o înapoi în Parlament, tocmai din cauza faptului că introduce sclavia în relaţia cetăţenilor României cu unităţile de încălzire centralizată. Acum se află în plenul Camerei Deputaților pentru votul final. Dacă va trece sub aceaşi formă înrobitoare pentru români, noi, parlamentarii PNL, o vom ataca la Curtea Constituțională pentru că încalcă dreptul la proprietate. De asemenea legea încalcă articolul care prevede că în România economia este una de piață, o economie bazată pe libera concurență”.
Vă reamintim că deputatul Ionuţ Stroe este unul dintre cei şase liberali craioveni care s-au înscris în competiţia internă pentru desemnarea candidatului partidului la funcţia de primar al Craiovei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ