Edilii craioveni se dau cu maşini 4x4 de producţie locală
Primăria se urcă-n Ford

Parteneriatul dintre municipalitatea craioveană şi constructorul american de maşini merge strună. La 11 ani de la instalarea americanilor la Craiova, Primăria municipiului a reuşit să-şi cumpere în sfârşit maşini produse în localitate. Edilii au semnat de Moş Nicolae contractul care le-a adus în parcul auto primele patru autoturisme Ford.

0

Edilii au lansat la mijlocul lunii trecute procedura de achiziţie publică pentru înnoirea lotului de maşini pe care le au la dispoziţie. Anunţul de participare a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice în data de 13 noiembrie 2018, având la bază un caiet de sarcini datat 7 noiembrie 2018. „Pentru înlocuirea parcului auto este necesară achiziţionarea unor autoturisme cu tracţiune integrală 4×4, în scopul înnoirii parcului auto al autorităţii contractante, care implică automat costuri reduse cu întreţinerea, acestea fiind destinate transportului personalului pe timpul îndeplinirii activităţilor specifice, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 180631/07.11.2018”, preciza anunţul de participare publicat de edili. La numai câteva săptămâni distanţă, procedura de achiziţie era finalizată, contractul fiind semnat pe 6 decembrie 2018, iar anunţul de atribuire era postat în sistemul electronic de achiziţii publice în data de 10 decembrie, dată la care, de altfel, au fost şi livrate cele patru autoturisme, mini-suv ecosport.
Procedura de achiziţie a fost una simplificată, iar termenele stabilite extrem de strânse. De altfel, comisia de evaluare a ofertelor nici nu a avut ce compara, în cursă înscriindu-se un singur ofertant, dealerul Ford din Craiova. Dacă nu prea au avut de ales, edilii se pot consola că au făcut economie la achiziţie. Oferta venită pe adresa Primăriei Craiova a fost de 281.160 de lei, o economie de ceva mai mult de o mie de lei faţă de valoarea estimată a achiziţiei de 282.191 de lei. Trebuie spus că municipalitatea craioveană a mai avut în dotare un autoturism Ford în mandatul primarului Antonie Solomon, acesta nefiind însă achiziţionat de primărie, ci închiriat pe o sumă modică de la producătorul craiovean de maşini.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ