Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie: „Evanghelia de astăzi ne arată cât de mare este mila lui Dumnezeu”

0

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a subliniat, duminică, 9 decembrie, la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Râmnicu Vâlcea, că „omul credincios trebuie să-L cunoască pe Dumnezeu, pentru a ajunge la sfinţenie”.
Înaltpreasfinţia Sa a sfinţit cu agheasmă noua biserică pentru a se putea sluji şi a arătat că lăcaşul de cult este locul prielnic pentru această cunoaştere, încredinţându-ne de „bunătatea, puterea, dreptatea, înţelepciunea şi marea răbdare a lui Dumnezeu cu noi, precum şi grija Sa nemărginită faţă de noi. „… Aceasta este viaţa veşnică: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis“ (Ioan III,17)”. În evanghelia duminicii acesteia, Mântuitorul o tămăduieşte pe femeia gârbovă care, după o suferinţă de optsprezece ani în care nu a putut să vadă faţa nimănui, primeşte binecuvântarea ca, în momentul în care îşi ridică privirea spre cer, să-L vadă şi să-L cunoască pe Dumnezeu.
De optsprezece ani pătimea smerită, fără să cârtească, în îndelungă răbdare şi, deşi trupul îi era gârbov, sufletul se înălţa în rugăciune către Dumnezeu, pe Care Îl şi preamăreşte în momentul vindecării sale. Evanghelia de astăzi ne arată cât de mare este mila lui Dumnezeu, însă ne arată că trebuie să vindecăm întâi sufletul şi apoi trupul. De multe ori, bolile trupeşti sunt consecinţa bolilor noastre sufleteşti”.
Chiriarhul Râmnicului a vorbit şi despre cunoaşterea Mântuitorului Hristos de către Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul noului locaş de cult. „După ce L-a cunoscut pe Dumnezeu, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit învăţătura creştină poporului nostru, iar credinţa a fost păstrată, mărturisită şi apărată pe aceste meleaguri”.
Reliefând misiunea duhovnicească, culturală, misionară şi social-filantropică a sfinţilor, ierarhilor şi preoţilor, Părintele Arhiepiscop a subliniat necesitatea cinstirii acestora, făcând cunoscut şi faptul că în duminica aceasta a fost hirotonit stră-strănepotul patriarhului Justinian Marina, care va sluji în satul natal al celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ