Lucrări pe drumurile din Budeşti, prima comună care va avea aeroport

Administraţia locală a comunei Budeşti, judeţul Vâlcea, a demarat încă două proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor din localitate. Budeştiul, care deţine şi un parc industrial, ar urma să fie prima comună din România cu aeroport.

0

În şedinţa din 26 octombrie a.c. a Consiliului local, au fost aprobate devizul general precum şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Asfaltare strada Şcolii sat Bârseşti” (hotărărea nr.62). De asemenea, prin hotărârea nr.63 au fost aprobate devizul general şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare carosabil, trotuare şi sistem de colectare şi evacuare ape pluviale pe Strada Izvorului”. La Budeşti se află în desfăşurare şi alte lucrări de infrastructură: în aceste zile se asfaltează un nou drum în satul Barza şi au demarat lucrările pentru un nou pod peste pârâul Sâmnic.

O localitate cu un potenţial uriaş

Oficialii Primăriei Budeşti şi ai Consiliului Judeţean Vâlcea au anunţat că lucrează la un proiect pentru construirea unei piste pentru avioane de mici dimensiuni şi elicoptere. Miniaeroportul ar urma să fie amplasat pe un platou din zona Barza, spune primarul Ion Vlădulescu.
Aflată la circa 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, Budeşti este cea mai industrializată comună a judeţului Vâlcea. Aşezarea deţine un parc industrial în care lucrează 3.000 de oameni şi dispune de un puternic potenţial pentru alte investiţii. Parcul industrial găzduieşte o importantă companie din domeniul auto – Faurecia –, investiţie inaugurată în septembrie 2016, precum şi o hală în care o firmă belgiană a deschis în acest an o fabrică de saltele. Până acum, firmele româneşti au creat la Budeşti circa 1.300 de locuri de muncă, iar investitorii străini, aproximativ 1.600.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ