Am făcut pasul: mi-am anunţat public intenţia de a deveni Primarul Craiovei.
Vreau să aduc la Craiova condiţiile din cele mai dezvoltate oraşe europene. Nu este o misiune imposibilă: Oradea, Clujul sau Sibiul sunt deja oraşe occidentale, care atrag ca un magnet oameni talentaţi, companii şi bani.
Ştiu care sunt paşii de urmat pentru a face din Craiova un oraş al viitorului, un oraş inteligent, conectat, unde companiile găsesc un mediu propice pentru afaceri. Putem fi un pol de creştere economică la nivel regional şi naţional, unul dintre cele mai dezvoltate 5 oraşe ale României. Potenţial există, dar azi zace nefructificat.
Ca reprezentant al ţării noastre la diferite instituţii internaţionale, am făcut vizite oficiale în foarte multe oraşe occidentale, discutând cu autorităţile locale de acolo. Cea mai importantă misiune a unui edil este să atragă în oraşul său cât mai multe investiţii, din cât mai multe surse. Apoi, bugetul local trebuie construit în aşa fel încât să se reducă la minimum cheltuielile neproductive. Banii, la fel ca şi oamenii, trebuie puşi la muncă. Pe de altă parte, este vitală deschiderea către alte surse de finanţare a proiectelor locale. Fondurile europene sunt o resursă aproape neexploatată la Craiova, la fel ca şi investiţiile private.
Economia locală va fi motorul revitalizării Craiovei, iar investiţiile vor fi cele care vor pune acest motor în mişcare. E simplu de înţeles de ce: un oraş dinamic nu numai că va atrage oamenii cei mai talentaţi, dar va genera şi resursele necesare pentru a investi în infrastructură, în sănătate, în şcoli, precum şi în cultura de calitate. Un oraş dinamic va fi şi un oraş frumos, în care oamenii sunt mândri să trăiască. La fel ca în Vest, văd o Craiovă a viitorului care foloseşte bine tehnologiile informaţiei în programele de dezvoltare, făcând din ele componente esenţiale ale administraţiei moderne. Astfel, toate serviciile publice informatizate vor putea fi accesate uşor şi rapid de cetăţeni, oameni de afaceri, instituţii, vizitatori, iar Primăria va putea astfel sa-şi planifice şi să realizeze mult mai eficient programele.
Acesta este modelul european de revitalizare urbană susţinută pe care vreau să îl aduc la Craiova.
Voi demonta mitul invincibilităţii PSD la Craiova. Ştiu cât de adânci sunt reţelele care alimentează maşinăria pesedistă de voturi, dar aceasta a funcţionat doar în condiţiile absenteismului masiv la vot al oamenilor informaţi, educaţi şi activi. Încercaţi să vă imaginaţi rezultatul unor alegeri la care vor participa majoritatea craiovenilor, care nu sunt mulţumiţi de felul cum merg lucrurile şi care înţeleg de ce avem nevoie în acest oraş. În drumul spre Primărie, eu mizez pe energia şi hotărârea celor care îşi doresc să ieşim din această comă economică şi socială profundă. Haideţi să le arătăm că suntem mulţi!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ