Curs dedicat prevenirii şi diagnosticării precoce a cancerului de sân la femeie, organizat la Craiova

Asociaţia pentru Educaţie Creativă şi Cercetare Directă şi Societatea Naţională de Medicină Generală – Filiala Dolj organizează, luni - 26 noiembrie 2018, cursul „Rolul medicului de familie în prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului de sân la femeie”. Evenimentul se va desfăşura în sala de conferinţă „Constantin Brâncuşi” a Hotelului Ramada Plaza Craiova, cu începere de la ora 09:30.

0

Cursul este autorizat de către Colegiul Medicilor din România, participanţii urmând să primească 6 credite EMC (Educaţie Medicală Continuă). Cursul va contribui la îmbunătăţirea abilităţilor medicilor de familie de prevenire şi diagnosticare prezumtivă a cancerului de sân, cu prezentarea unor noţiuni avansate de chirurgie, radiologie, anatomie patologică şi oncologie – în raport cu evoluţia cancerului de sân.
Cursul este organizat în cadrul campaniei „Zor pentru Speranţă”, al cărei scop este prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului de sân, iniţiată de către Eugen Georgescu, medic primar chirurgie generală.
Prelegerile vor fi susţinute de către cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea din Craiova şi medici specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova. Partea a doua a zilei de luni va fi dedicată atelierelor de lucru cu medicii de familie, scopul principal fiind acela de a pune la punct, în detaliu, metodologia campaniei „Zor pentru Speranţă” în privinţa traseului pacientelor cu factori de risc sau diagnosticate cu cancer de sân.
Prelegerile şi atelierele vor fi susţinute de:
– Constantin Crăiţoiu (foto), lect. univ. dr., prodecan Facultatea de Ştiinţe Sociale, Universitatea din Craiova, director executiv Asociaţia pentru Educaţie Creativă şi Cercetare Directă;
– Carmen-Adriana Dogaru, şef. lucr. dr., Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, preşedinte Societatea Naţională de Medicină Generală – Filiala Dolj;
– Claudia Valentina Georgescu, medic primar anatomie patologică Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova;
– Eugen Georgescu, şef. lucr. dr., Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, medic primar chirurgie generală şi manager general Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova;
– Mirela Ghiluşi, medic primar anatomie patologică Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova;
– Luana Lascu, asist. univ. dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, medic primar radiologie şi imagistică medicală Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova;
– Michael Schenker, şef lucr. dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, medic primar oncologie medicală Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, manager Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova;
– Ovidiu Sîrbu, asist. univ. dr. la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, medic primar obstetrică-ginecologie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Sunt invitaţi să se înscrie la acest curs medici cu specialitatea medicină de familie – în principal. Cei interesaţi se pot înscrie direct pe pagina campaniei, printr-un mesaj sau la telefon: 0749.162.964.
Cursul poate fi audiat, totodată, şi de cei interesaţi să afle mai multe despre prevenirea, diagnosticarea şi tratarea cancerului de sân.
Participarea la curs este gratuită. Medicii de familie care se vor înscrie şi vor participa la acest curs vor primi o diplomă oficială, recunoscută de Colegiul Medicilor din România, ce le va aduce 6 credite EMC.

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina de facebook: www.facebook.com/ZorptSperant

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ