Moş Niculae ar putea să le pună sub ghetuţe edililor craioveni nişte maşini 4x4
Primărie cu tracţiune integrală

Municipalitatea craioveană investeşte pe final de an în parcul auto. Nu în cel al srl-ului propriu de transport, proiectele de înzestrare a RAT fiind programate pentru anii următori, ci în cel destinat aparatului Primăriei Craiova, care se va îmbogăţi până la finalul lui 2018 cu patru vehicule nou- nouţe. Mai-marii primăriei pun la bătaie peste 280.000 de lei pentru achiziţia a trei vehicule cu tracţiune integrală, care vor îmbogăţi colecţia de vehicule a Primăriei Craiova, ce cuprinde la această oră o gamă destul de diversă: de la Mercedes la Dacia 1310.

0

Procedura de achiziţie publică, una simplificată pentru rapiditate, a fost demarată săptămâna trecută, pe 13 noiembrie mai exact, când edilii au postat anunţul de participare în sistemul electronic de achiziţii publice. Suma pusă la bătaie de municipalitate este ceva mai mult de 280.000 de lei, primăria dorind să achiziţioneze la acest preţ un lot de patru autoturisme. „Pentru înlocuirea parcului auto este necesară achiziţionarea unor autoturisme cu tracţiune integrală 4×4, în scopul înnoirii parcului auto al autorităţii contractante, care implică automat costuri reduse cu întreţinerea, acestea fiind destinate transportului personalului pe timpul îndeplinirii activităţilor specifice, conform cerințelor caietului de sarcini nr. 180631/07.11.2018. (…) Contractul de achiziţie publică de produse având ca obiect: AUTOTURISME constă în furnizarea a 4 buc. autoturisme tracţiune integrală 4×4, conform cerințelor Caietului de sarcini nr. 180631/07.11.2018”, se arată în anunţul postat pe portalul de achiziţii publice.

4x4x4 pentru primărie

Deşi documentaţia întocmită de funcţionarii primăriei nu specifică acest lucru, vehiculele par a fi destinate conducerii instituţiei numărul de turisme solicitat de edili bătând la fix cu careul de conducere al municipalităţii: primarul, cei doi viceprimari şi administratorul public. Cei patru conduc la ora actuală maşini, mărci comune sau mai de soi, cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani. Asta când nu apelează la vehicule „rechiziţionate” de pe la societăţile sau regia din subordinea consiliului local. În lotul destinat şefilor din primărie figurează la ora actuală un Mercedes achiziţionat în primul mandat al lui Antonie Solomon, un Opel cumpărat în interimatul lui Mărinică Dincă (pentru poliţia locală – n.r.), un Renault din 2012 „împrumutat” de la srl-ul pieţelor şi un Duster cumpărat de RAADPFL şi mutat cu serviciul la primărie. De menţionat că în parcul auto al primăriei mai rezistă încă, dar coborâtă în ierarhie, fosta maşină de serviciu a primarului Vasile Bulucea, două Cielo care erau pe vremea aceluiaşi edil maşinile viceprimarilor, două Dacia 1310, câteva Loganuri şi un autocamion Peugeot. Pentru reparaţii şi întreţinere municipalitatea a cheltuit pe parcursul anului cam echivalentul unui Logan.
Suma disponibilizată pentru achiziţie de edili nu dă şanse la vreun autoturism din clasele mai răsărite ale producăorilor auto, edilii fiind dispuşi să cheltuiască ceva mai mult de 15.000 de euro pe bucată, ceea ce restrânge în mare măsură cercul potenţialilor ofertanţi. Asta pentru că la preţul estimat mai sus meţionat, edilii cer vehicule 4×4, pe motorină, cu 6 viteze şi motoare euro 6, plus o droaie de specificaţii tehnice prevăzute în caietul de sarcini. Partea bună e însă că municipalitatea şi-ar putea vedea maşinile noi în curte mai devreme de sfârşitul anului, posibil chiar la începutul lunii decembrie. Data prevăzută pentru deschiderea ofertelor este 26 noiembrie, unicul criteriu de atribuire e preţul cel mai scăzut, iar termenul de livrare e stabilit la şapte zile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ