Lipsa căldurii din apartamentele craiovene târăşte administraţia locală într-un scandal nemeritat
Boza gafează, Genoiu încasează!

0

Sunt câţiva ani de când auzim, săptămânal, că lucrurile merg extraordinar la Complexul Energetic Oltenia. Ca orice negustor care se respectă, managerul privat Sorin Boza (foto dreapta) ne-a „vândut“ frumos această marfă. „Suntem pe profit, investiţiile merg strună, am scos compania din buza falimentului“, sunt doar câteva dintre vorbele meşteşugite ale „maestrului“ Boza atunci când a catadicsit să dea ochii cu presa craioveană. Hăituit de confraţii noştri de la Tg. Jiu, sătui de ifosele sale de manager internaţional, domnia sa căuta înţelegere la breasla craioveană.
Realitatea, însă, nu este nici pe departe atât de roză pe cât o vede „privatul-şef“ de la vârful CEO. În goana sa după obţinerea unui profit cât de mic, că aşa se ating indicii de performanţă în baza cărora încasează zeci de mii de lei lunar, Boza nu numai că a strâns bine şurubul salarial, dar a cam uitat să mai şi investească prin zonele esenţiale ale Companiei, cum ar fi sucursala Electrocentrale Craiova II. Şi, cum fiarele sunt şi ele mai muritoare decât ar crede unii, iată că, în prag de iarnă, odată cu prima zăpadă, cazanul energetic numărul 2 al Electrocentrale Craiova II „şi-a dat duhul“, lăsând zeci de mii de familii fără căldură în calorifere. Cazanul energetic nr.1, cel care ar fi trebuit să intre imediat în funcţiune pentru a-şi suplini „geamănul“ , se află de luni bune în reparaţiile anuale, operaţiune care a durat cu mult mai mult, după cum susţin unele surse interne, deoarece nu a fost asigurată finanţarea. „Ne-au dat bani cu ţârâita şi normal că lucrarea a trenat. Noi am semnalat că vor fi probleme cu al doilea cazan, însă nimeni nu ne-a ascultat. Cuvântul de ordine pe unitate este austeritatea, că doar aşa se pot atinge indicii economici la Târgu Jiu! Îmi pare rău că nici măcar sindicatele noastre nu mai au curajul să mârâie în front, le-a pus Boza cu botul pe labe!“, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre angajaţii Electrocentrale Craiova II.
Din păcate, bâlbele manageriale ale lui Boza sunt decontate politic de echipa PSD de la vârful primăriei. Craioveanul de rând nu ştie că, la Târgu Jiu, un „vătaf“ pus pe căpătuială strânge într-atât şurubul economic al CE Oltenia, încât pune în pericol nu numai confortul acestuia, ci şi sănătatea sa. Primarul Genoiu (foto stânga), în schimb, este luat la ţintă de cetăţeni, aceştia reproşându-i, pe nedrept, frigul din case. E drept, nici primarul nu pare a se fi înconjurat de consilieri capabili să-l înveţe că, în astfel de situaţii, o conferinţă de presă a edilului ar fi fost binevenită, însă asta e cu totul altă poveste asupra căreia poate ne vom opri într-un viitor nu foarte îndepărtat…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ