Preşedintele CJ Vâlcea anunţă un complex hotelier la Muzeul ”Nicolae Bălcescu”

La Muzeul Memorial ”Nicolae Bălcescu” din comuna vâlceană cu acelaşi nume ar putea fi construit un complex hotelier din fonduri europene nerambursabile.

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că în prezent se caută locul cel mai potrivit pentru acest complex hotelier ce ar urma să fie realizat cu bani europeni nerambursabili. Muzeul ”Nicolae Bălcescu” beneficiază în prezent de o altă finanţare nerambursabilă UE, în valoare de 4,3 milioane de euro, pentru reabilitarea clădirii, a parcului şi a bisericii de lemn ”Adormirea Maicii Domnului”. ”Muzeul Memorial «Nicolae Bălcescu» urmează să fie restaurat cu fonduri europene, am semnat deja contractul. Acum suntem într-un proces de documentare a unui alt proiect care înseamnă un lucru foarte bun pentru ceea ce reprezintă această bijuterie a culturii. Vrem ca pe o suprafaţă de teren pe care o vom identifica, să asigurăm la acest muzeu şi o capacitate de cazare şi, practic, servicii de turism şi hoteliere. În acest sens, suntem în proces de a identifica cel mai bun loc, pe o suprafaţă a Muzeului Memorial, astfel încâ turiştii care vin în zonă să se poată caza şi, de ce nu, prin serviciile pe care le facem să le arătăm ce înseamnă această zonă din punct de vedere istoric, culinar, al reliefului şi ce înseamnă Valea Topologului ”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea pentru Televiziunea Vâlcea 1.

O bijuterie ce găzduieşte alte bijuterii culturale

Conacul boieresc în care a locuit familia revoluţionarului Nicolae Bălcescu a fost transformat în muzeu în 1968. În cele 11 încăperi sunt organizate două expoziţii, una dedicată familiei – înaintaşi şi urmaşi – şi alta dedicată lui Nicolae Bălcescu. În afară de conacul construit în stil brâncovenesc cu influenţe gotice şi renascentiste, vizitatorii mai pot vedea biserica de lemn din Gâltofani, monument istoric strămutat aici în 1974, două expoziţii de artă contemporană – lucrări executate în cadrul taberelor de pictură organizate aici – şi parcul conacului. Muzeul mai găzduieşte şi o colecţie impresionantă de valori masonice, unică în România.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ