Cui i-e frică de Călin Popescu Tăriceanu?!

0

Creşterea constantă a încrederii românilor în liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acreditată de toate cercetările sociologice, indiferent de cine le-ar comanda, este o realitate. Nu o ştire falsă, nu propagandă, nu retorică de partid!
Cu un an înainte de alegerile prezidenţiale, oamenii caută să-şi formeze o opţiune pentru votul lor. Caută să aleagă – aşa cum se zice în popor. Nu înseamnă că opţiunea pe care o fac acum este una definitivă care va coincide cu votul lor la alegerile prezidenţiale de la finele anului viitor. Dar acum ei fac o opţiune clară în mintea lor pentru un om politic, iar dacă ea va fi confirmată de evoluţia pozitivă a acestuia în următorul an, atunci intenţia de vot se va transforma în vot efectiv pentru acel om politic. Aşa se întâmplă în mai toate ţările unde preşedinţii se aleg prin scrutin popular.
Călin Popescu Tăriceanu a crescut aproape 8% în ultimele două luni în intenţia de vot a românilor şi este la acest moment cu cca 30% principalul competitor pentru Klaus Iohannis. Menţinerea acestui trend crescător în opinia publică, concomitent cu accentuarea (previzibilă) a trendului descrescător pentru Klaus Iohannis, face ca liderul ALDE să aibă prima şansă la câştigarea alegerilor prezidenţiale.
Un statut pe care Călin Popescu Tăriceanu şi l-a câştigat în peste două decenii şi jumătate de activitate politică. Prin bun simţ democratic, prin profesionalism politic şi prin guvernări care au adus dezvoltare economică ţării şi bunăstare pentru milioane de români. Prin consecvenţă în proiectele iniţiate, prin capacitatea de a forma echipe competitive, prin ştiinţa de a dezvolta un sistem relaţional extern benefic pentru România. Şi mai cu seamă, prin credinţa sa nealterată în valorile profunde ale liberalismului între care fundamentale şi de nenegociat rămân drepturile şi libertăţile individuale ale cetăţenilor.
Toate acestea configurează profilul unui om de stat autentic, aşteptat din câte se vede de către foarte mulţi români. În criză de oameni de stat, bunul simţ al românilor le indică faptul că domnul Tăriceanu poate fi alternativă bună la conducerea statului. De aceea, tot mai mulţi îşi îndreaptă speranţa înspre el.
Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. O întrebare rămâne totuşi inevitabilă: Cui i-e frică de Călin Popescu Tăriceanu?!
Probabil că acelora care nu vor ca România să devină o societate normală, echilibrată, stabilă, în care cetăţenii să fie respectaţi şi protejaţi. Să sperăm că aceia vor deveni o minoritate tot mai mică.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ