Budeşti –Vâlcea: Racordarea la gaze, din ghinion în ghinion

Neşansele se ţin lanţ în demersurile Primăriei Budeşti de a introduce gaze în comuna în care se află şi un parc industrial. După ce proiectul a aşteptat trei ani prin sertarele Ministerului Energiei, care nu a putut organiza licitaţia pentru operator gaze invocând lipsa de personal, la licitaţia organizată în sfârşit pe 30 iulie a.c. nu s-a prezentat nimeni. Paradoxal, conducta magistrală de gaze trece chiar prin Budeşti.

0

S-a schimbat legea, primările vor putea organiza singure licitaţiile
„Deşi au fost cumpărate patru caiete de sarcini, nu a venit la licitaţie nicio firmă. Îmi pare rău că, după atâtea eforturi din partea noastră, lucrurile trenează”, a declarat primarul comunei, Ion Vlădulescu. Însă schimbarea legii în domeniu ar putea aduce mai rapid gaze şi la Budeşti, ca de altfel şi în alte 400 de localităţi din ţară aflate în aceeaşi situaţie. Astfel, potrivit OUG 64/2016 modificată, primăriile vor putea organiza singure licitaţiile pentru concesionarea serviciului de distribuţie gaze, activitate derulată până acum de Ministerul Energiei. „Eu sper că în acestă toamnă să rezolvăm problema. Aşteptăm să apară normele de aplicare a legii şi imediat vom organiza licitaţia. Regret că am pierdut o etapă, dar nu a depins de noi”, a mai spus primarul Vlădulescu.

Proiect în valoare de un milion de euro
Proiectul, în valoare de un milion de euro, prevede branşarea la sistemul de alimentare cu gaze naturale a circa 4.000 de locuinţe, branşarea zonei industriale, precum şi o staţie de reglare-presiune. Aflată la circa 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, Budeşti este cea mai industrializată comună a judeţului Vâlcea şi una dintre cele mai puternice din Oltenia. Aşezarea deţine un parc industrial de 100 de hectare în care lucrează circa 3.000 de oameni şi dispune de un puternic potenţial pentru alte investiţii. Parcul industrial găzduieşte o importantă companie din domeniul auto – Faurecia –, investiţie inaugurată în septembrie 2016, precum şi o hală în care o firmă belgiană a deschis în acest an o fabrică de saltele. Până acum, firmele româneşti au creat la Budeşti circa 1.300 de locuri de muncă, iar investitorii străini, aproximativ 1.600.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ