„Investim bani europeni în CET Govora”
„Astăzi am semnat la Ministerul Fondurilor Europene un contract pentru modernizarea reţelelor de transport energie termică. Adică investim bani europeni în CET Govora, societate al cărei plan de reorganizare a fost aprobat, şi suntem pe drumul cel bun. (…) Şi aceşti bani, aproape 18 milioane de euro, intră în judeţul Vâlcea alături de celelalte aproape 120 de milioane de euro veniţi sub semnătura mea. Investiţia se face în parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Râmnicu Vâlcea. În calitate de beneficiar, CJ Vâlcea asigură peste 5,5 milioane lei, bani pentru reabilitarea a 3,5 km de reţele primare. Primăria Râmnicu Vâlcea contribuie cu circa 8,3 milioane lei pentru 11 kilometri de reţele secundare. Reţelele secundare sunt cele care pleacă din punctul termic până la beneficiari, adică până la asociaţiile de proprietari”, a declarat Constantin Rădulescu.

„Vorbim despre continuarea unui proiect care va însemna mai puţini bani scoşi de cetăţeni din buzunare”

„Când vorbim despre sistemele de termoficare, ne-am obişnuit să auzim despre pierderi pe reţea. Astăzi vorbim despre un proiect care va rezolva această problemă. Vorbim despre continuarea unui proiect care va însemna mai puţini bani scoşi de cetăţeni din buzunare. Pe de altă parte, vorbim despre nevoia de a trăi într-un mediu sănătos. Vâlcenii vor avea parte de mai puţină poluare, ca urmare a standardelor înalte de calitate la care se ridică echipamentele achiziţionate prin proiect. În spatele cifrelor pe care le comunicăm instituţional, avem, iată, astfel de rezultate palpabile, care ne arată cum îmbunătăţesc fondurile nerambursabile viaţa fiecărui cetăţean”, a spus ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb.
Banii sunt neramursabili, iar investiţia se face în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ