Domeniu de agrement iarnă-vară cu hoteluri de 5 stele
Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, spune că în curând vor începe probele tehnice pentru această pârtie: „La finalul lunii august, se vor face probele la teleschi şi la tunurile de zăpadă, astfel încât, dacă timpul va permite, din septembrie va fi funcţională prima pârtie de schi din cele şase proiectate. Investitorul va construi în următorii cinci ani un domeniu schiabil iarnă-vară cu locuri de cazare la standarde foarte bune. Iarna, turiştii vor avea la dispoziţie cele şase pârtii, iar vara, pârtii de bob, carturi, un parc de orientare în pădure, zone de joacă, şarete, ponei, cai. Tot în acest an se construieşte şi primul hotel de 5 stele, iar în 2019 încă două hoteluri de 5 stele şi zece pensiuni de 3 şi 4 stele”, afirmă primarul.

Se modernizează drumul de 14 kilometri ce leagă Horezu de Vârful lui Roman

Nicolae Sărdărescu (foto) a mai declarat că drumul ce leagă Horezu de Vârful lui Roman se află în curs de modernizare şi va fi gata în curând: „Drumul este în stare bună, suntem în faza finală cu primii zece kilometri şi lucrăm şi la ceilalţi patru kilometri. Se poate urca fără probleme cu maşina mică. Au fost aşternute două straturi de piatră concasată, se fac lucrări de curăţare a rigoleor, a ţevilor de evacuare a apei, lucrări de extindere, pe unde este nevoie”.

Un peisaj mirific

Vârful lui Roman se află la 1.700 m altitudine, într-un cadru natural mirific. Aici a fost ridicată mănăstirea Alina-Maria, în memoria unei tinere care a decedat la vârsta de 25 de ani, şi au fost construite deja câteva zeci de pensiuni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ