Sezon profitabil pentru Universitatea Craiova

Dovedind încă o dată că este „construit“ dintr-o altă fibră decât multe dintre echipele care joacă în Liga I, Universitatea Craiova a prezentat, în premieră pentru campionatul intern, situaţia financiară din sezonul 2017-2018. Astfel, pe lângă performanţele din teren - clasarea pe podium şi câştigarea Cupei României - clubul oltean punctează şi în plan financiar, acolo unde a încheiat cu un profit de câteva sute de mii de euro.

0

Într-un campionat măcinat, de-a lungunul anilor, de insolvenţe, falimente şi jocuri financiare dubioase, Universitatea Craiova este, fără îndoială, o rază de speranţă pentru fotbalul românesc. Deşi la început de drum, clubul oltean a dovedit că poţi avea succes pe parte financiară fără a sacrifica performanţele sportive. Din contră. Filosofia clubului din Bănie spune că o bază financiară construită sănătos va aduce, inevitabil, performanţele şi în iarbă. „Ştiinţa şi-a propus de la renaştere să devină nu doar o forţă a campionatului, ci şi o echipă solidă din punct de vedere financiar. De aceea, am construit pas cu pas fără a risca viitorul echipei de dragul unei reuşite de moment ce ulterior nu ar mai fi putut fi susţinută financiar. Sunt multe exemple în fotbalul românesc de echipe ce şi-au jucat soarta pe o singură carte şi care au dispărut ulterior. Astăzi am reuşit să construim un buget care să ne permită ca an de an să ne batem la trofee, la podiumul Ligii I şi implicit la calificarea în Cupele Europene“, se arată într-un comunicat postat, la finalul săptămânii trecute, pe pagina de internet a clubului. Aşa am putut afla că, în ceea ce priveşte veniturile şi cheltuielile sezonului 2017/2018 au arătat un plus de aproape un milion de euro:

Principalele cheltuieli:
– Salariile – 3.300.000 EUR
– Taxele şi impozitele aferente salariilor – 850.000 EUR
– Centrul de Copii şi Juniori – 500.000 EUR
– Cheltuielile curente (deplasări, cantonamente, chirii) – 1.150.000 EUR
– Transfer jucători (include indemnizaţiile de transfer, procente datorate cluburilor formatoare, contribuţia de solidaritate, compensaţii de formare/promovare, comisioane agenţi jucători etc.) – 2.100.000 EUR
TOTAL GENERAL: 7.900.000 EUR

Veniturile au fost în principal din:
– Drepturi TV, inclusiv aferente Cupei României şi meciul cu AC Milan – 2.500.000 EUR
– Publicitate – 1.025.000 EUR
– Venituri din transferurile jucătorilor (*transferurile lui Alexandru Băluţă şi Vladimir Screciu intră în raportul sezonului 2018/2019) – 3.500.000 EUR
– Bilete (inclusiv meciul cu AC Milan) – 1.650.000 EUR
TOTAL GENERAL: 8.675.000 EUR

Conducerea Universităţii speră că, în situaţia financiară de la finalul sezonului viitor, va apărea o nouă sursă de venituri: banii din Europa League. „Ne dorim ca în cel mai scurt timp să avem o nouă categorie de venituri şi anume «venituri din participarea în grupele competiţiilor europene». În acest raport am evidenţiat doar cheltuielile şi veniturile cu pondere de peste 5% în bugetul clubului. Exerciţiul financiar detaliat poate fi vizualizat pe website-ul mfinante.ro, cu precizarea că este aferent anului 2017, pe când raportul nostru priveşte sezonul 2017/2018“, se mai arată în comunicatul CSU.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ