Râmnicu Vâlcea: A început modernizarea Arenelor Traian, cum vor arăta peste nouă luni

Recent, au început lucrările de modernizare a Arenelor Traian, reper al Municipiului Râmnicu Vâlcea, aflat însă de peste 15 ani în paragină. Termenul de execuţie este de nouă luni, iar municiplitatea promite cel mai modern complex sportiv şi cultural din Oltenia.

0

Investiţia este evaluată la circa 13 milioane lei fără TVA. Potrivit proiectului, va fi construită o clădire multifuncţională cu două etaje, care va găzdui mai multe activităţi. Arenele propriu-zise vor fi modernizate, vor fi montate scaune, se va asigura un iluminat nocturn corespunzător. Va exista şi o zonă pentru activităţi cultural-artistice: un teatru de vară, spaţiu pentru concerte, expoziţii, o ceainărie. Vor fi construite terenuri multifuncţionale de tenis, fotbal, volei, precum şi locuri de joacă, alei pentru role şi skateboard, locuri de parcare. Proiectul mai prevede alei pietonale cu zone de promenadă, amanajarea mai multor spaţii verzi.
În 2010, Arenele au trecut din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar nicio administraţie nu a găsit, până acum, banii necesari reabilitării. Până nu demult, la Arenele Traian, locul atâtor manifestări culturale şi sportive comuniste, existau încă plăcuţe cu lozinca „Trăiască Republica Socialistă România”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ