„Am primit o propunere din partea Muzeului Brukenthal din Sibiu şi din partea Muzeului Astra de a ne da în custodie, pentru amenajare de expoziţie, un număr de obiecte pe care dânşii le au în magazie. Este vorba despre arme – Brukenthal are 15.000 de arme în colecţie – şi, de asemenea, Astra- Muzeul Culturii Ţărăneşti dispune de peste 30.000 de exponate. Dânşii vor ca noi să folosim aceste obiecte pentru o expoziţie permanentă. Am luat legătura cu preşedintele Constantin Rădulescu şi cu Claudiu Tulugea, directorul Muzeului Judeţean Vâlcea, şi vom organiza o expoziţie permanentă într-una din clădirile Complexului Expoziţional de la Seaca”, a declarat Adrian Buşu pentru Indiscret în Oltenia.

Deschiderea oficială este preconizată pentru septembrie 

Conform vicepreşedintelui CJ Vâlcea, expoziţia de la Seaca ar putea fi deschisă în luna septembrie a.c.: „Expoziţia va fi amenajată la parter şi la etajul uneia dintre clădiri. Vom primi în jur de 6.500 de arme şi aproximativ 3.000 de alte exponate: îmbrăcăminte, mobilier specific caselor ţărăneşti şi alte obiecte. Doresc să contribuie cu exponate şi muzeele din Cluj-Napoca şi Alba Iulia. Noi am prins în buget suma de 50.000 lei pentru amenajarea acestei expoziţii şi sperăm să o deschidem în septembrie, cu condiţia să se facă rectificarea bugetară la finele lunii iulie, aşa cum există premise”.

Oltexpo, pe cât de mare, pe atât de inutil

Finalizat în 2010, cu o investitie PHARE de 12 milioane de euro, şi construit pe o suprafaţă de 55.000 metri pătraţi, Oltexpo este al doilea complex expoziţional ca mărime din România. Pe cât de mare, pe atât de inutil, autorităţile nereuşind, din varii motive, să valorifice potenţialul ”cazanelor”, aşa cum au intrat în folclorul local. Sutele de locuri de muncă promise cu emfază de fostul primar din Călmăneşti, Ilie Amuzan, găzduirea unor târguri cu vânzare, conferinţe naţionale şi internaţionale, seminarii, concerte şi organizarea unei expoziţii unicat au rămas vorbe în vânt. Cea mai recentă tentativă eşuată de folosire a Complexului Seaca a fost mutarea, aici, a Clinicii de Recuperare Medicală Călimăneşti.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ