La Festivalul micilor meșteri populari au participat aproximativ 50 de copii din Dolj, Olt, Mehedinți, Suceava, Iași, Vrancea, Cluj, Timiș, Călărași, Galați, Sibiu, București, Republica Moldova, precum și talentații copii horezeni. Competiția s-a desfășurat pe categorii de vârstă și pe mai multe secțiuni: ceramică tradițională, ceramica arheologică, modelare lut, cusături, țesături, pictură pe sticlă și lemn, bijuterii cu motive tradiționale din mărgele, croșetat, păpuși, împletituri din sfoară, măști pupulare, etc. A fost un regal al talentului , prin urmare, toti participanții au primit diplome și medalii din lut, făcute de copiii de la Clubul Horezu.
Premiul special, o lucrare cu tema centenarului
Premiul special al concursului a fost acordat competitorilor de la Școala Gimnazială Chirnogi-Călărași care au realizat un splendid colaj de împletituri cu tema Centenarului. O parte din creațiile copiilor au rămas la Horezu, alcătuind o expoziție care atestă că și ei au pus umărul la perpetuarea minunatei povești a identității românești.
Dorim să organizăm o tabără
Elena Păunescu, directorul Clubului Copiilor Horezu, spune că pariciparea din acest an a fost peste așteptări, iar în perspectivă se intenționează ceva mai mult: ”Regulamentul de participare prevede doi copii și un adult. Au venit mai mulți, spre bucuria noastră. Din acest motiv dorim să organizm la Horezu o tabără”.
Festivalul Național de Ceramică Cocoșul de Hurez pentru Copii este cuprins în calendarul acțiunilor educative naționale ale Ministerului Educației.