Comunicat de presă
ALDE Dolj: Primăriile vor decide asupra proiectelor de alimentare cu gaze

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Am votat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 cu convingerea că multe comunități locale vor avea acces mai repede la dezvoltare“.

0

„Modificările la Legea energiei electrice și a gazelor naturale susținute de colegul meu din ALDE, deputatul Toma Petcu, încă din perioada în care a fost Ministru al Energiei le-am adoptat ieri în plenul Camerei Deputaților sub forma unui proiect de lege care vine în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare a mai multor unități administrativ teritoriale.
Prin această Lege se deleagă calitatea de concesionar al distribuției de gaze de la Ministerul Energiei la unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, primăriile nu mai trebuie să aștepte, uneori perioade foarte lungi de timp, derularea procedurilor în mod centralizat la minister ci vor putea decide ele, în baza nevoilor pe care le au, organizarea licitațiilor pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale.
”Continuăm în acest fel un proces real de descentralizare a serviciilor publice. Prin această lege primăriile care și-au făcut sau își vor face de acum înainte astfel de proiecte privind dezvoltarea sau modernizarea rețelelor de gaze vor putea să le pună în practică mult mai ușor ”- precizează deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj.
ALDE apreciază că gestionarea necesităților comunităților locale de către ele însele este un mare pas înainte pentru accelerarea dezvoltării acestor comunități“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ