Porția de venin
Controversă cu masculul sadea

0

Tocmai am avut o controversă pe facebook cu un ”mascul sadea”. Nu aș greși foarte tare dacă l-aș asimila românului neaoș. O făcuse pe Firea ”rapandulă ordinară”, fiindcă urcase pe scenă alături de Halep. Cuvintele astea, slobozite parcă din fundul curții, locul unde de regulă se află buda, mi-au provocat, ca femeie, un soi de stare vomitivă care încă mă urmărește.
I-am scris că nici mie nu mi-a plăcut „sceneta” de pe Arena Națională, dar mi se pare îngrozitor să îi spună ”rapandulă ordinară” unei femei. Oricare ar fi ea! În plus, potrivit DEX, ”rapandulă” înseamnă ”femeie de moravuri ușoare”, iar în cazul de față incompatibilitatea este evidentă și bate posibilele speculații stilistice.
L-am întrebat cum ar reacționa dacă vreun zborșit i-ar pune această ștampilă fiicei lui, pe care o afișează cu îndreptățită mândrie părintească pe facebook; fiicei lui sau oricărei femei dragi din familie.
Într-o logică ce mi-a dat vertij, mi-a replicat că a crescut roborul(!)
Am priceput unde bate, deși greșise adrisanul. În fine! Dar am fost curioasă să știu dacă s-a gândit vreodată că auzindu-l cum înjură femeia cu pasiune, fetița lui ar putea crește cu complexul inferiorității și că va primi, resemnată, lăturile verbale venite dinspre diverși inși furibunzi. Doar și tata zice, nu-i așa?
Nu mi-a mai răspuns. Îmi pace să cred că l-am pus un pic pe gânduri.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ