Preşedintele CJ Vâlcea: ”Nici nu vă închipuiţi cu ce emoţii stau”
La şedinţa din 30 mai a.c., consilierii judeţeni au votat şi organigrama acestui serviciu, care prevede aproximativ 35 de posturi: şef de serviciu, doi economişti, un jurist, asistenţi medicali, supraveghetori săli fitness, personal întreţinere curăţenie, electricieni, mecanici, un referent etc. ”Nici nu vă închipuiţi cu ce emoţii stau. Ne trebuie barcagii, salvamari, asistente medicale. Vom demara în curând procedura de selecţie pentru acest proiect care va deveni în sfârşit operaţional”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Parc acvatic şi parc de agrement

”Mirajul Oltului” are două componente. Una dintre acestea este parcul acvatic şi de relaxare, cu piscină interioară şi exterioară pentru adulţi şi copii, bazine cu apă dulce şi termală, şi tobogan cu apă. În interior au fost proiectate o sală de fitness, vestiare cu duşuri şi un grup sanitar. Cea de-a doua componentă este un parc de agrement şi sport în zona Jiblea-Veche, cu terenuri de tenis, de minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, un ponton şi un vaporaş pe Olt.

O poveste dificilă cu final promiţător

Demarat în decembrie 2012, cu termen 2014, ”Mirajul Oltului” nu a putut fi încheiat la timp din cauza unor greşeli de proiectare, dar şi a constructorului, firma Protetchim. Destinată să fie o alternativă la tradiţionalul turism balnear, investiţia de circa 8 milioane de euro a fost proiectată cu jumătate bani europeni şi cealaltă jumătate contribuţii egale, ale Consiliului Judeţean Vâlcea şi Consiliului Local Călimăneşti. Pe parcurs, partea de finanţare locală a fost făcută numai de CJ Vâlcea, Primăria Călimăneşti considerând ”Mirajul Oltului” un proiect prost conceput, prost executat şi împovărător pentru bugetul local. De-a lungul anilor, ”Mirajul” a înghiţit sume astronomice. Spre exemplu, în octombrie 2016, CJ Vâlcea se împrumuta cu 5.550.000 de lei. Şi nu era pentru prima dată. Însă, odată finalizat, proiectul va contribui în mod cert la dezvoltarea turismului într-una din cele mai solicitate staţiuni ale României.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ