Teatrul Colibri Craiova & Teatrul ACT Bucureşti: parteneriat unic în România, realizat de 4 ani la Craiova

Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“ a încheiat, în urmă cu câteva zile, Stagiunea Colibri. ACTul2, începută în decembrie 2017 şi care a adus la Craiova şase titluri din repertoriul Teatrului ACT Bucureşti.

0

După patru ani de parteneriat public – privat constant şi unic în România între cele două instituţii de spectacol, această stagiune a reconfirmat succesul la public al producţiilor ACT, datorat calităţii acestora, distribuţiilor de excepţie, preţului accesibil tuturor şi longevităţii colaborării dintre cele două teatre, ale cărei baze s-au pus în anul 2014.
În tot acest timp, spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, Teatrul Colibri fiind singurul din ţară cu microstagiune constantă a instituţiei bucureştene, datorată apetenţei publicului craiovean pentru acest gen de spectacole, lucru remarcat, spre exemplu, la „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija, care s-a jucat pentru a treia oară cu sala plină.
De asemenea, prezenţa pe scena păpuşilor a producţiilor de teatru dramatic onorează secţiunea de tineret din titulatura instituţiei, Teatrul Colibri Craiova fiind singurul teatru din subordinea autorităţilor locale care se adresează tuturor categoriilor de public, desfiinţând prejudecata potrivit căreia prezintă producţii doar pentru copii.
Tot în Stagiunea Colibri. ACTul2, în săptămâna dedicată teatrului din luna martie a acestui an, Colibri a vernisat la Craiova expoziţia de fotografii Atitudini – Marcel Iureş în imagini, o producţie a Festivalului Naţional de Teatru – ediţia 2016.
Pentru că în 2018 Teatrul ACT Bucureşti marchează 20 de ani de la înfiinţare, Colibri intenţionează să celebreze şi la Craiova cele două decenii de existenţă ACT în România.

Stagiunea Colibri. ACTul 2 s-a deschis în decembrie 2017 cu producţia „N-ai tu treabă!“, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac“ de Ion Creangă, regia: Alexandru Dabija, cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu.
În ianuarie 2018, publicul craiovean s-a bucurat de spectacolul „O intervenţie“ de Mike Bartlett, regia Radu Iacoban, cu Ana Ularu, Lucian Iftime, scenografia Cezarina Iulia Popescu.
Au urmat alte trei producţii ale Teatrului ACT Bucureşti: în luna februarie „LUNGS“, de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, regia Nicolae Constantin Tănase, scenografia Adeline Andreea Bădescu; în luna martie „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija; în aprilie „Constelaţii“ de Nick Payne, cu Ana Ularu şi Radu Iacoban, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan.
„Stage Dogs“, cu Marcel Iureş şi Florin Piersic jr., adaptare (după „A life in the theatre“ de David Mamet) şi regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan, a încheiat joi, 24 mai 2018, Stagiunea Colibri. ACTul 2.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ