„Efectul Coandă“ la Coşoveni: prejudiciul constatat rămâne nerecuperat!

După ce, în ultimii ani, a fost de mai multe ori în atenţia presei din pricina scandalurilor politice care încă domină şedinţele consiliului local, comuna Coşoveni pare încă departe de a găsi drumul către liniştea care să stea la baza unei dezvoltări pe care comunitatea o aşteaptă zadarnic. Ultima „ispravă“ venită de pe meleagurile Coşoveniului are în prim-plan acuzaţiile pe care consilierii ALDE i le aduc primarului Nicuşor Coandă, arătat acum cu degetul pentru faptul că nu a făcut absolut nimic pentru recuperarea unui prejudiciu de aproape 320.000 de lei, constatat în urma unui control al Curţii de Conturi.

0

„Dispariţia oii trebuie să o cerceteze lupul care este paznic la stână”
Transformat încă de la alegerile din 2016 în vocea Opoziţiei în Consiliul Local Coşoveni, consilierul ALDE Viorel Gogonea a fost şi de această dată cel care a atras atenţia că primarul Coandă nu pare să fi întreprins nicio măsură pentru a recupera cei 319.398 de lei, care reprezintă prejudiciul constatat de inspectorii Curţii de Conturi care au efectuat, în anul 2017, un control la Primăria Coşoveni. „Până la data de 30.04.2018 primarul comunei Coşoveni, dl. Coandă Nicuşor, avea obligaţia să dispună extinderea verificărilor în vederea stabilirii întinderii prejudiciului, constatat de Curtea de Conturi (inclusiv majorări de întârziere) şi să asigure recuperarea acestuia. Adică primarul trebuia să dispună o cercetare administrativă pentru a stabili întinderea pagubei, mecanismul producerii persoanele vinovate şi măsurile ce trebuie întreprinse pentru eliminarea posibilităţii apariţiei unor noi pagube în viitor.
În acest context, un grup de consilieri solicită primarului comunei Coşoveni clarificări privitoare la măsurile întreprinse.
Nu sperăm să primim răspuns, având în vedere că «dispariţia oii trebuie să o cerceteze lupul care este paznic la stân㻓, a afirmat Viorel Gogonea într-o postare pe pagina sa de socializare.

Modernizarea şcolii din Coşoveni, o afacere cu probleme
Prejudiciul amintit a fost constatat de inspectorii Curţii de Conturi care au efectuat un control amănunţit la UAT comuna Coşoveni. În raportul de audit financiar încheiat la finalul anului 2017, inspectorii CC Dolj au stabilit, printre altele, că doar în ceea ce priveşte contractul pentru extinderea şi modernizarea şcolii gimnaziale din localitate, Primăria Coşoveni a efectuat plăţi nelegale de peste 135.000 de lei către firma care s-a ocupat de lucrări. Mai multe detalii puteţi găsi în articolul publicat de Indiscret în Oltenia la începutul anului. http://www.indiscret.ro/2018/01/17/modernizarea-scolii-din-cosoveni-afacere-nelegala-in-proportie-de-30/

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ