Municipalitatea craioveană acordă în acest an titluri de cetăţean de onoare al Craiovei, distincţiile urmând a fi aprobate de soborul de consilieri locali
Preafericita listă a noilor cetăţeni de onoare ai Craiovei

Ce au în comun Patriarhul Daniel, Ioan Aurel Pop şi Yulyia Dumanska? Dacă nu au deja, de joi vor împărtăşi apartenenţa la clubul select al cetăţenilor de onoare ai Craiovei. De zilele oraşului, Primăria Craiova propune un nou lot de personalităţi care vor fi onorate cu această distincţie. Prefericitul Daniel deschide lista, pe care mai sunt incluse nume cunoscute din lumea academică şi culturală, plus 11 reprezentanţi ai echipei de handbal feminin a SCM Craiova, câştigătoarea din acest an a Cupei EHF. Sportivii au parte, pe lângă distincţia oferită de municipalitate, de premii în bani.

0

Primele două propuneri aparţin primarului Mihail Genoiu, după cum se precizează în rapoartele înaintate consilierilor locali. Aflat la prima ediţie a Zilelor Craiovei ca primar în funcţie, edilul-şef ţinteşte la vârf, înaintând consiliului local numele Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române şi al Preşedintelui Academiei Române. Preafericitul Daniel este distins cu titlul de cetăţean de onoare „în semn de înaltă consideraţie pentru activitatea culturală şi ecumenică, depusă în interesul comunităţii şi pentru prestigiul adus Bisericii Ortodoxe Române, prin slujirea lucrării sfinte”, în timp ce Ioan Aurel Pop, proaspăt ales în fruntea Academiei, este recompensat pentru „modul onorant în care continuă strălucita tradiţie academică, precum şi ca expresie a aprecierii pentru profesionalismul, implicarea şi responsabilitatea dovedite în asumarea misiunii de promovare şi păstrare a culturii naţionale”. Printre cetăţenii de onoare propuşi pentru acest an se mai numără actriţa Georgeta Elena Tudor de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, „în semn de preţuire faţă de realizările artistice, pentru întreaga activitate dedicată scenei teatrale craiovene şi româneşti, pentru admirabila misiune de promovare a culturii româneşti”, scriitorul Florea Firan, „în semn de preţuire faţă de realizările ştiinţifice, didactice şi literare, pentru întreaga activitate dedicată evoluţiei, dezvoltării şi promovării culturii româneşti” şi profesorul Apostolos Pastelakis, distins pentru „realizările didactice şi literare, pentru promovarea Municipiului Craiova şi pentru neobosita activitate depusă în slujba dezvoltării şi promovării limbii şi culturii româneşti în străinătate”, după cum arată materialele întocmite de funcţionarii Primăriei Craiova.
Lista este completată de un lot consistent propus de SCM Craiova, clubul finanţat de municipalitatea craioveană. Este vorba despre handbalistele care au obţinut în acest an titlul de campioane ale Cupei EHF, plus locul secund în liga naţională de handbal feminin, ambele premiere istorice pentru Craiova şi de staff-ul tehnic al echipei: Valentina Ardean Elisei, Cristina Florianu, Andreea Maria Rădoi, Florentina Stanciu, Yuliya Dumanska, Zeljica Nikolic, Carmen Gabriela Ilie Şelaru, Jelena Trifunovic, Ana Maria Ţicu, plus antrenorul principal Bogdan Burcea şi antrenorul secund Grigore Albici.

Campioanele EHF, aşteptate la casierie

Echipa de handbal a SCM Craiova, jucătoarele şi membrii staff-ului au parte şi de o premiere în bani din partea municipalităţii, suma propusă a fi alocată în acest sens din vistieria locală, sub rezerva aprobării rectificării de buget, fiind de 341.888 de lei. „Pentru a ajunge la aceste rezultate spectaculoase pentru handbalul feminin şi pentru sportul

Yulyia Dumanska

craiovean în general, întreaga echipă, sub îndrumarea antrenorului principal, a dat dovadă de dăruire şi profesionalism, muncă asiduă şi talent, fără de care nu se pot obţine performanţe în sport. Prin cele două rapoarte cu numărul de înregistrare 81465/225/18.05.2018, conducerea SCM Craiova solicită premierea antrenorului principal şi a echipei de handbal cu suma totală de 341.888 lei. Numele persoanelor propuse pentru premiere şi sumele acordate fiecăreia sunt menţionate în Raportul transmis de SCM Craiova – 81465/225/18.05.2018, în funcţie de aportul antrenorului, al fiecărei sportive şi al fiecărui membru al staff-ului tehnic în această campanie de cucerire a Cupei EHF, aşa cum au fost ele menţionate de către directorul SCM Craiova, în cazul antrenorului, respectiv de către antrenorul principal, în cazul echipei şi staff-ului tehnic. Persoanele menţionate se vor prezenta la casieria Primăriei Municipiului Craiova, str. A.I. Cuza nr.1, în perioada 11-13 iunie 2018, pentru ridicarea sumelor corespunzătoare, pe baza buletinului de identitate/certificat de naştere sau sumele vor fi transferate pe cardul bancar al persoanei în cauză”, se arată în raportul întocmit de angajaţii primăriei. 21 de persoane în total sunt propuse spre premiere, cu sume între 6.838 de lei şi 27.351 lei. Excepţie face antrenorul Bogdan Burcea, care va fi premiat cu 41.027 lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ