Remus Vlăsceanu se simte ca printre străini în oraş şi în relaţia cu autorităţile locale şi nici pe site-ul instituţiei lucrurile nu-s mai breze
Casa de Cultură nu-i acasă pentru directorul de la Tradem

Şeful Tradem a trecut cu brio prima evaluare anuală, comisia numită de primărie catalogându-l ca satisfăcător şi recomandând prelungirea contractului de management. Casa de Cultură e pe un drum bun, deci, dar cu totul alta e situaţia directorului, aflat cam pe drumuri, după cum singur spune în propriul raport de evaluare. La fel stau lucrurile cu site-ul instituţiei, trecut de Vlăsceanu la capitolul „ameninţări” cu rezolvare pe termen lung.

1

După cum spuneam, raportul de evaluare, postat pe site-ul Primăriei Craiova, identifică site-ul Tradem drept o ameninţare la adresa activităţii instituţiei: „Lipsa de informare publică prin intermediul canalelor de comunicare: site-ul oficial nefuncţional”, printre alte ameninţări precum „interesul tot mai scăzut al cetăţeanului pentru cultură, schimbările frecvente ale legislaţiei sau concurenţa celorlalte organizaţii de profil”. Pe cât de letală ameninţarea, pe atât de promptă reacţia. Remedierea problemei este plasată de manager la capitolul activităţi de promovare vizate „în perioada 2017-2022”. Vizată este propriu-zis „reinventarea siteu-lui TRADEM dintr-unul de prezentare într-o platformă utilă cu butoane intuitive urmărind interactivitatea socială”, la pachet cu „comunicarea internă” şi „realizarea unui blog personalizat TRADEM”, în acelaşi interval cincinal.
Pentru a vizualiza „ameninţarea” e suficient să intri pe tradem.ro. Link-ul e disponibil pe site-ul Primăriei Craiova, la secţiunea „regii şi instituţii subordonate consiliului local”. Site-ul conţine secţiunile la care te-ai aştepta de la pagina de net a casei de cultură, cine caută cu dinadins informaţiile le poate găsi, dar în rest arată fix ca pagina de prezentare a temei de wordpress achiziţionate de Tradem, o temă bussines, cum spune încă din start. La pachet cu fraza „lorem ipsum…”, binecunoscută amatorilor platformei wordpress. La prima vedere, internauţii sunt în stare să-i dea dreptate directorului cu privire la o altă „ameninţare” invocată în raport, de vreme ce prima pagină a tradem.ro prezintă la secţiunea „meet the team”, un personaj care indeplineşte cumulative funcţiile de „CFO and mascot”. Probleme normale, care probabil vor fi rezolvate cu vârf şi îndesat până în 2022, dar şeful Tradem se confruntă şi cu alte dificultăţi, printre care o problemă de traducere din română în română peste care a dat în relaţia cu Primăria Craiova.

Lost in translation II – Traducere sau bani de drum: Autoritatea să lămurească înţelesul termenului de Autoritate
Este vorba despre situaţia locativă a managerului de la Tradem, de care aduce vorba la capitolul „propuneri de modificare a contractului de management” al raportului de activitate, unde sugerează că edilii craioveni s-au făcut că nu înţeleg când le-a cerut locuinţă de serviciu, bani de chirie sau bani de drum: «Propuneri privind modificarea şi/sau completarea clauzelor contractuale, formulate, după caz, în baza prevederilor art. 39 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă. În urma semnării contractului de management la data de 14.06.207 cu Primarul Municipiului Craiova, a fost sesizată Autoritatea în mai multe rânduri pentru lămurirea înţelesului termenului de Autoritate, folosit în cuprinsul ART. 5, alin. 1, litera c din contractul de management în care se precizează că managerul este îndreptăţit: „să beneficieze de locuinţă de serviciu în cazul în care nu are domiciliul în localitatea în care instituţia îşi are sediul sau să primească, din bugetul autorităţii, o sumă forfetară neimpozabilă, în cuantum de până la 50% din câştigul salarial mediu net pe economie, pentru a-şi asigura cazarea şi alin. 1, litera d – „să beneficieze lunar de decontarea cheltuielilor de transport pentru două deplasări dus – întors în localitatea de domiciliu, în condiţiile legii”. Până în prezent nu s-a găsit nicio soluţie pozitivă în sensul identificării instituţiei de la al cărei buget vor fi suportate aceste cheltuieli (bugetul local, având în vedere că „Traian Demetrescu” este instituţie publică în subordinea Consiliului Local şi a Primăriei Municipiului Craiova) sau de la bugetul propriu al Casei de Cultură. Ca variantă de soluţionare a acestei situaţii propun încheierea unui act adiţional la contractul de management înregistrat la Primăria Municipiului Craiova cu nr. 80347 din 14.06.2017 prin care să se clarifice noţiunea de Autoritate folosită în cuprinsul articolului citat mai sus în sensul precizării exprese a instituţiei din al cărei buget vor fi suportate cheltuielile».

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ