Edilii şi-au făcut planul pentru sărbătoarea oraşului, care se va întinde pe 9 zile şi va costa aproximativ 400.000 de lei
Primăria sună adunarea în centru de Zilele Craiovei 2018

Programul manifestărilor organizate în acest an este supus votului consilierilor locali la şedinţa ordinară de luna aceasta a CLM. Spectacolele şi concursurile organizate în perioada 1-9 iunie vor fi plasate cu precădere în centrul oraşului, edilii renunţând la idea organizării de manifestări de sine stătătoare în fiecare cartier.

0

Craioviţa Nouă, Rovine şi Brazda lui Novac vor fi înlocuite însă de „cartierele” Waterpark, Nicolae Romanescu, Multifuncţional şi Polivalentă – locaţii care vor avea parte de evenimente în timpul serbării oraşului, după cum explică din capul locului funcţionarii Primăriei Craiova în raportul înaintat consilierilor locali. „În perioada 01 iunie – 09 iunie 2018, craiovenii vor sărbători cea de-a XXII-a ediţie a Zilei Municipiului Craiova, în cel de-al şaselea an consecutiv în care acest eveniment se organizează în ediţie de vară. Particularitatea acestei ediţii este aceea că cele mai multe manifestări se vor desfăşura în zona centrală a oraşului. Parcul Nicolae Romanescu, Centrul Multifuncţional Craiova, Sala Polivalentă Craiova sau Craiova Water Park vor deveni în acelaşi timp locaţii interesante pentru public, în care se vor derula o serie de activităţi specifice destinate acestei sărbători”, se arată în raport.

Spectacol de operă în Parc
Astfel, la Centrul Multifuncţional va avea loc, printre altele, un concurs de karting, la Waterpark sunt programate turnee de polo, volei şi fotbal pe plajă, în timp ce, în Parcul Nicolae Romanescu sunt aşteptaţi artiştii Operei Române Craiova şi nu numai. «Un moment special în cadrul programului din acest an al ”Zilei Municipiului Craiova” va fi organizarea, într-un decor inedit, a unui proiect muzical de anvergură, iniţiat de Opera Română Craiova şi care va fi prezentat publicului pe data de 03 iunie 2018, în Parcul Nicolae Romanescu. Este vorba despre opera ”Tosca”, pusă în scenă de artiştii Operei, sub bagheta dirijorului Walter Attanasi, cărora li se alătură nume mari din scena lirică mondială: Ramon Vargas (tenor) şi Joanna Parisi (soprană)”, se arată în raport.

Centenar popular în centru
Dacă fanii operei sunt dirijaţi spre parc, iubitorii muzicii populare sunt aşteptaţi în Piaţa Mihai Viteazul de artiştii ansamblului ”Maria Tănase”, ajutaţi în anul centenarului de colegi din toate regiunile istorice. «Pentru ediţia din acest an, un alt aspect important este marcarea, în cadrul ”Zilei Municipiului Craiova”, a sărbătorii Centenarului prin includerea proiectului propus de Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase” – ”Se întâlneşte român cu român”, prin care se creează o punte de legătură între zonele folclorice româneşti – regiunile istorice ale României, cu ce au ele mai frumos, ca o carte de vizită atrăgătoare nu doar pentru craioveni, ci şi pentru românii de pretutindeni. Astfel, la ediţia din acest an a “Zilei Municipiului Craiova”, în fiecare zi, de luni până vineri, fiecare regiune istorică va fi reprezentată de renumite ansambluri de profesionişti din ţară, care vor concerta pentru craioveni. Amintim aici: Ansamblul Folcloric „Timişul”, Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana” Oradea, Ansamblul Folcloric „Busuiocul” Bacău, Ansamblul Folcloric „Junii Sibiului” şi Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova», precizează documentaţia înaintată consilierilor locali.
Reprezentanţii primăriei se laudă cu o ofertă variată de evenimente în acest an: spectacole pentru copii, spectacole lirice, spectacole folclorice, manifestări sportive, spectacole de teatru, concerte, expoziţii, concursuri, salon auto, expoziţii de flori, proiecte de educaţie non-formală, evenimente de artă alternativă etc., «toate conturând tabloul a 9 zile pline de evenimente special concepute pentru craiovenii de toate vârstele şi preferinţele. Programul “Zilei Municipiului Craiova” include, de asemenea, concursuri şi jocuri pentru copii care vor fi organizate în diferite spaţii ale Municipiului Craiova». Punctul culminant va fi spectacolul din seara de 9 iunie. Funcţionarii primăriei nu divulgă numele artiştilor care vor concerta în centru, dar promit un show „impresionant”, dublat de un spectacol de lasere şi imagini 3D: „Pe lângă spectacolele organizate în colaborare cu parteneri locali, evenimentul va culmina cu seara de sâmbătă, 09 iunie 2018 – seară în care mari artişti ai momentului vor face un spectacol impresionant. Surpriza serii va fi dată de momentul de închidere, care va fi marcat de un spectacol de lasere şi imagini 3D, conceput special pentru acest eveniment”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ